• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beograd.rs

16.02.2018

17:30

RADE I ZA VREME PRAZNIKA Gradonačelnik posetio radnike GSP!

Beograd

RADE I ZA VREME PRAZNIKA Gradonačelnik posetio radnike GSP!

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas pogon "Karaburma" JKP "GSP Beograd" i radnike koji praznične dane provode na poslu. Mali je radnicima doneo posluženje, doručkovao sa njima i naglasio da im dugujemo zahvalnost jer praznuju na poslu kako bi Beograđani imali kvalitetan i bezbedan prevoz

Događaju je prisustvovao pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević, kao i direktor JKP "GSP Beograd" Željko Milković.

Gradonačelnik je zahvalio radnicima GSP-a koji praznične dane provode na poslu i podsetio da gradski prevoznik nije jedino preduzeće za koje nema odmora.

- Radnici svih komunalnih preduzeća grada Beograda rade po svakakvim vremenskim uslovima i to bi svi trebalo da cenimo. Zahvaljujući njima naš grad je čistiji, uredniji i uređeniji,  a zbog toga i mi imamo obavezu više da vodimo računa o njima, uslovima koje imaju na poslu, ali i da iz meseca u mesec radimo na unapređenju infrastrukture - rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, pogon "Karaburma" je jedan od najvažnijih za gradsko saobraćajno preduzeće, zbog čega će biti rekonstruisan.

- Ove godine imamo plan da nabavimo 100 solo-autobusa, 80 električnih autobusa,  20 minibusa za prigradska naselja, kao i 20 tramvaja. Postoji opcija da se umesto kupovine 20 tramvaja remontuje 40 postojećih. Sve to je jasan pokazatelj da za JKP "GSP Beograd" dolaze bolji dani. U protekle četiri godine uspeli smo da konsolidujemo poslovanje GSP-a, uprkos činjenici da je za nas ovo preduzeće i dalje veliki problem. Problem sa naplatom karata još postoji, što se naravno negativno odražava na performanse ovog preduzeća - poručio je Mali.

On je dodao da će Grad nastaviti da se bori sa svim problemima vezanim za poslovanje JKP „GSP Beograd".

Beograd.rs

- Nastavićemo da se borimo za svakog radnika, a podsetiću da su krajem prošle godine 823 radnika ovog preduzeća dobila trajno zaposlenje umesto ugovora za privremeno-povremene poslove. Stalno zaposlenje za te ljude je u isto vreme i veliko hvala njima jer su bili strpljivi. Naši prethodnici nisu imali rešenje za taj problem, ali mi smo uspeli da ga rešimo. Zahvaljujem direktoru JKP "GSP Beograd" jer vidim da ovde vlada dobra atmosfera, da radnici veruju u bolje sutra, dok nama ostaje obaveza obnove voznog parka i održavanja prateće infrastrukture. Sve to ima za cilj da ovo preduzeće, koje u ovom trenutku pravi gubitak, ponovo postane ponos Beograđana - zaključio je Mali.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Anamarija

pre 6 godina

Pred GSP-om je bolja budućnost uz SNS i Sinišu Malog!

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set