• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

19.02.2018

14:45

NOVO RUHO! Mali: Za izgradnju Palilulske pijace 1,3 milijarde dinara

Beograd

NOVO RUHO! Mali: Za izgradnju Palilulske pijace 1,3 milijarde dinara

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas radove na izgradnji nove Palilulske pijace, koji bi trebalo da budu završeni na proleće iduće godine, i rekao da će po njihovom završetku Palilulska biti najmodernija i jedina potpuno pokrivena pijaca u Beogradu, ali i u ovom delu Evrope

Vrednost radova je oko 1,3 milijarde dinara, odnosno oko 11 miliona evra, rekao je Mali i podvukao da se investicija ne finansira iz kredita, već iz sopstvenih sredstava "Gradskih pijaca".

Prema njegovim rečima, pijaca će imati četiri nivoa - dva nivoa podzemnih garaža, jedan za kupce, a jedan za zakupce, kako ne bi dolazilo do problema sa parkiranjem i gužvama, dok će pijaca biti u prizemlju, a iznad nje nivo sa restoranima, kafićima i lokalima za prodaju suvenira i rukotvorina iz Srbije.

- Ovo će biti primer kako svaka pijaca u našem gradu treba da izgelda - rekao je Mali novinarima i najavio da će u okolini pijace biti sređene fasade na Petoj gimnaziji i nekoliko drugih zgrada.

Gradonačelnik je dodao da su u poslednje četiri godine već uvedene promene na pijacama - postavljeno je 1.600 novih tezgi, 1.300 repariranih, uz urđenje pijačnog prostora...

- Pijace su nova, lepa slika Beorgada. Sugrađani mnogo vremena provode na pijacama, okupljaju se, provede vikende i hoćemo da one budu ogledni primer lepšeg i boljeg Beograda za koji se borimo - rekao je Mali.

Ukazao je da se investicija ne finansira iz kredita, vehc iz sopstvenih sredstava JKP "Gradske pijace", što, kaže, dovoljno govori koliko je bila važna konsolidacija gradskih finansija.

- Koliko je bilo važno da vratimo dugove i kredite koje je ostavila prethodna gradska vlast, kako bi sada novac koji smo uštedeli, kao što su i ''Pijace'' uštedele, i investirali u sve što građanima treba, nove pijace, parkove, fasade... a sve da bi grad bio bolje i lepse mešto za život - rekao je Mali.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić rekao je da su građani mislili su da je "samo neka priča" da će se izgraditi moderna pijaca na Paliluli u budućnosti, ali da se to sada dešava, te da građani mogu da veruju da će nadležni završiti i druge projekte, koji su započeti ili su u planu.

- Ovo je jedini i najbolji način kako da steknete poverenje građana, da ljudi razlikuju one koji žele da zaustave projekte i sve im je nešto teško i nešto im se ne sviđa i misle da ništa ne treba da se razvija i da bude lepše i bolje, a ovo je pokazatelj da je politika koju sprovodi gradonačelnik razvoj Beograda - rekao je Jovičić.

ZNAČAJNA PODRŠKA MALIM PREDUZETNICIMA! Mali u Grockoj: Brinemo o porodičnim firmama zato što želimo da nastave da se razvijaju i zapošljavaju ljude




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set