• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: berograd.rs

19.02.2018

18:39

RADOVI U MALOM MOKROM LUGU Vesić: Kanalizacija za 50 domaćinstava!

Beograd

RADOVI U MALOM MOKROM LUGU Vesić: Kanalizacija za 50 domaćinstava!

Podeli vest

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas radove na izgradnji sekundarne kanalizacione mreže u delu naselja Mali Mokri Lug kojima će blizu 50 domaćinstava dobiti mogućnost priključenja na gradsku kanalizacionu mrežu 

- Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda danas je počela izgradnju sekundarne kanalizacije u delu naselja Mali Mokri Lug. Ovom izgradnjom obuhvatili smo pet ulica - Biljane Jovanović, Bojadžijsku, Vinogradsku, Teodosijevu i Slobodana Berberskog, što je oko pedeset kuća. Vrednost radova je 28 miliona dinara, a posao ćemo završiti do kraja marta. Tada ćemo ove kuće priključiti na postojeći kolektor koji se nalazi u ulicama Mihajla Todorovića i Vladimira Tomanovića, prema Ustaničkoj ulici i na taj način će ovaj deo Malog Mokrog Luga dobiti kanalizaciju - istakao je Vesić.

Prema njegovim rečima, na ovaj način grad je počeo da rešava problem kanalizacije u Malom Mokrom Lugu jer veći deo naselja mora da sačeka vezu prema Mokroluškom kolektoru koji se nalazi pored auto-puta. 

- Da bismo to uradili, neophodno je da ubrzamo proces deobe parcela i eksproprijacije. Kada to završimo, a plan je da to bude do jeseni, onda možemo da raspišemo tender i da radimo kanalizaciju za kompletan Mali Mokri Lug, kako bi svi njegovi građani imali kanalizaciju, što je dobra vest za njih jer se nalaze u prioritetu - rekao je gradski menadžer.

On je podsetio na obećanje da će do 2025. godine sve kuće na teritoriji grada imati kanalizaciju, a građani ovog naselja će je, kako je rekao, dobiti mnogo ranije od drugih. 

- U poslednje četiri godine, u Malom Mokrom Lugu uradili smo novu zdravstvenu stanicu, rekonstruisali Osnovnu školu "Dragojlo Dudić", zgradu mesne zajednice, podelili sto kanti za smeće i asfaltirali šest ulica, jer se u ovo naselje nije ulagalo decenijama unazad - rekao je Vesić, dodavši da ovde ima još dosta problema kao što su proširenje ulica, postavljanje stajališta, ležećih policajaca, o čemu je i razgovarao danas sa meštanima. 

On je dodao da građani Malog Mokrog Luga treba da znaju da ih Grad Beograd nije zaboravio i da će pokušati da reši svaki problem koji postoji. 

- Razgovarali smo i o priključenju bespravne, takozvane "crne kanalizacije", odnosno one mreže koju su građani sami izgradili kada su podizali kuće. Do sada nije bilo moguće ovu mrežu priključiti na gradsku, jer nije bilo tehničkih mogućnosti. Da bismo rešili taj problem, a veliki deo Beograda ima sličan problem,  mi smo u decembru prošle godine na Skupštini grada doneli odluku o priključenju te "crne kanalizacije" i ta procedura je vrlo jednostavna, i kada se priključe, sve kvarove rešavaće grad, što je veliko olakšanje za veliki broj građana - rekao je Vesić.

Beograd.rs

Član Opštinskog veća Zvezdare Vladan Jeremić zahvalio je na podršci Gradu Beogradu, Direkciji za građevinsko zemljište i stanovnicima Malog Mokrog Luga na razumevanju za dinamiku rešavanja problema koji postoje u ovom naselju. 

- Uspeli smo da u proteklom periodu napravimo dobru komunikaciju i da se zajednički dogovaramo koji su to prioriteti, a ovo je svakako jedan od važnijih problema na opštini Zvezdara. Prvi korak možda jeste najteži, ali ako postoji dobra strategija i plan kako će se raditi, rezultat neće izostati - kazao je Jeremić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set