• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beograd.rs

19.02.2018

18:49

ZNANJEM DO CILJA Počele radionice za sopstveni biznis!

Beograd

ZNANJEM DO CILJA Počele radionice za sopstveni biznis!

Podeli vest

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević svečano je danas u Privrednoj komori Beograda otvorio radionice "Znanjem do cilja" koje se u organizaciji Grada Beograda održavaju treću godinu zaredom

On je istakao da su radionice "Znanjem do cilja" proizvod Grada Beograda koji pomaže Beograđanima da započnu svoj biznis. 

- Pored toga, radionice ih edukuju šta sve u tu svrhu nudi Republika Srbija, šta to znači kredit Fonda za razvoj, kako doći do start-ap kredita, aplicirati kod Razvojne agencije Srbije, Nacionalne službe za zapošljavanje, ali i svih sekretarijata Grada Beograda, pogotovo Sekretarijata za privredu. Takođe ih edukuje koje sve obuke imaju na raspolaganju, kako se otvaraju privatni vrtići, kako se baviti poljoprivredom na teritoriji grada - naglasio je Petronijević.

On je podsetio da je ove godine budžet grada za poljoprivredu 180 miliona dinara i da on progresivno raste iz godine u godinu, kao i broj poljoprivrednih proizvođača.

- Suština radionice "Znanjem do cilja" je da našim ljudima pruži znanje i veštine kako da uđu u privatan biznis, kako da dobiju lokal 24 meseca bez plaćanja kirije i mnoštvo drugih programa. Ove godine nam je mnogo lakše jer već imamo puno primera dobre prakse - ljudi koji su u zadnje tri godine dobili novac, započeli biznis, prošli tu prvu godinu koja je najteža i danas već zapošljavaju ljude. Nastavićemo da insistiramo na razvoju malih i srednjih preduzeća i porodičnog biznisa, kao i da unapređujemo ovaj sistem iz godine u godinu - istakao je Petronijević.

Ove radionice traju do 23. februara, a namenjene su svim građanima koji žele da dobiju neophodne informacije i elementarno znanje o osnivanju, upravljanju i finansiranju svojih biznis ideja.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set