• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beograd.rs

20.02.2018

19:37

ZVEZDE BEOGRADA 2017 Uručene prestižne nagrade!

Beograd

ZVEZDE BEOGRADA 2017 Uručene prestižne nagrade!

Podeli vest

Na svečanosti u Starom dvoru danas su uručena priznanja "Zvezde Beograda 2017", koja dodeljuje Kancelarija za mlade Grada Beograda udruženjima, institucijama i pojedincima za najbolje projekte čije su aktivnosti podržane na konkursima organizacionih jedinica Gradske uprave

Priznanje je dobilo 21 udruženje, institucija i pojedinac na predlog Kancelarije za mlade, Fondacije za mlade talente, Saveta za zapošljavanje, gradskih sekretarijata za socijalnu zaštitu, zdravstvo, sport i omladinu, kulturu i privredu.

Čestitajući dobitnicima, predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević istakao je da su sve nagrade zaslužene i da je i ova svečanost dokaz istinske saradnje Grada Beograda i civilnog sektora.

- Mi smo partneri u zajedničkom poslu unapređenja kvaliteta života svakog građanina Beograda. Jedan grad, ma koliko bio bogat, ne može da isprati sve oblasti društvenog delovanja i zato je neophodno uključivanje nevladinog sektora, pojedinaca i udruženja građana. Bez društvenog aktivizma, nema razvoja Beograda i Srbije, a meni je najdraže kada vidim mlade ljude koji su ponosni na ono što smo zajednički napravili. Ove nagrade jesu simbolične, ali one treba da budu podsticaj da isto tako angažovano nastavite da se trudite i dalje, i da budete primer svakome da se društveno angažuje za svoj grad - istakao je Nikola Nikodijević, naglasivši da će Grad Beograd uvek biti otvoren za sve ideje koje unapređuju kvalitet života njegovih stanovnika.

Nikodijević je tom prilikom dodelio nagrade "Zvezde Beograda 2017" Klubu mladih Zemuna za manifestaciju "Zemunski otvoreni festival 2017", Udruženju samohranih roditelja i porodica dece sa invaliditetom "Plava školjka" za projekat "Beograd nije bolnica - Beograd je velika igraonica", kao i Regionalnom centru za talente Beograd 2 za rad sa talentovanom i nadarenom školskom populacijom.

Član Gradskog veća i predsednik gradskog Saveta za zapošljavanje Dragomir Petronijević podsetio je da je, bez obzira na godine, važno da čovek veruje u sebe i radi na svom razvoju.

- Iznad proseka možete da se izdignete samo ako radite na sebi i svojim veštinama. Vi mladi ste budućnost Beograda i vi ćete ići korak dalje. Mi ćemo biti vaš servis i raditi zajedno sa vama i unapređivati Beograd iz dana u dan - istakao je Petronijević, koji je priznanja "Zvezde Beograda 2017" uručio mladoj pesnikinji Anđeli Dimitrijević, predstavnicima virtuelne ture "Futuring", studiju "Lemon bari" i modnoj kreatorki Jeleni Jakovljević.

Zamenik direktora Kancelarije za mlade Nemanja Marković ukazao je da je nagrada "Zvezde Beograda" najbolji dokaz da trud nagrađenih nije bio uzaludan i da je njihov rad prepoznat i cenjen.

- Svojim radom, trudom, zalaganjem i energijom, učinili ste Beograd boljim, pokazali kako se istinski voli svoj grad i podstakli ste sugrađane da krenu vašim putem. Delimo zajedničke ciljeve i želimo da zajednički Beograd učinimo boljim mestom za život - kazao je Marković.

Glavni gradski urbanista Milutin Folić dodelio je priznanje udruženju Prijatelji dece Beograda za projekat "Kreativno stvaralaštvo mladih Beograda" i Centru za unapređenje preduzetništva mladih za multimedijalni projekat "360 vodič kroz Beograd". 

Pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević uručio je nagradu članovima KUD "Sveti Sava" za projekat "Beogradski festival folklora - Belgrade AWARD 2017" i Centru za vizuelne komunikacije i izdavaštvo "Kvadrat" za "13. Festival evropskog dugometražnog filma - Sedam veličanstvenih". 

Beograd.rs

Zamenik direktora Kancelarije za mlade Nemanja Marković uručio je nagradu Romskom centru za prava deteta za projekat "Inkluzivno!", a direktorka Fondacije za mlade talente Ana Zekavica uručila je nagrade šahistkinji Teodori Injac, balerini Ani Srećković i karatistkinji Ivani Perović za vrhunske rezultate u svojim kategorijama. Sekretarka za kulturu Ivona Jevtić uručila je priznanja Udruženju saksofonista Srbije za 4. Međunarodni festival saksofona "Belgrade saxpirience 2017", a Vera Dražić, sekretarka za zdravstvo, uručila je nagradu Gradskom zavodu za javno zdravlje Beograd za projekat telefonskog savetovališta "Halo beba". 

Sekretar za privredu Milinko Veličković uručio je priznanje Udruženju "Art link" za projekat "Art link festival mladih talenata", podsekretar za sport i omladinu Nikola Rajičić uručio je nagradu Udruženju "Karkatag" za projekat "Popo mehanika", a predstavnica Sekretarijata za socijalnu zaštitu Milena Beočanin uručila je prizanja Obrenovačkom ženskom centru "Ožec" za projekat unapređenja rodne ravnopravnosti i prevencije porodičnog nasilja, kao i Centru za podršku porodici za projekat podrške romskim porodicama u Orlovskom naselju i Jabučkom ritu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Ti si moj brat! Bogdan i saigrač blistali nakon velike pobede!
NBA

Ti si moj brat! Bogdan i saigrač blistali nakon velike pobede!

Košarkaši Atlante savladali su Boston Seltikse u dramatičnom meču NBA lige rezultatom 123:122 nakon produžetka. Jedan od najzaslužnijih za trijumf Hoksa bio je kapiten Srbije Bogdan Bogdanović! Po završetku utakmice, Bogdanov saigrač Dejonte Marej pohvalno je govorio o Srbinu i istakao njegov doprinos u pobedi nad vodećim timom Istočne konferencije!

29.03.2024

16:45

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set