• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

21.02.2018

13:26

GORAN VESIĆ: Kotlovi za grejanje za jedan od objekata Sigurne kuće

Beograd

GORAN VESIĆ: Kotlovi za grejanje za jedan od objekata Sigurne kuće

Podeli vest

Gradski menadžer Goran Vesić i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež posetili su danas Sigurnu kuću u kojoj je jedan od objekata dobio nove kotlove za grejanje čime je osposobljen za boravak štićenica i u zimskom periodu

- Danas smo svi mi koji volimo i podržavamo Sigurnu kuću veoma radosni zato što smo zahvaljujući PKS, njihovoj donaciji i kompanijama koje su članice PKS, uspeli da jednu od kuća koja se nalazi u ovom kompleksu, koja je inače izgrađena 2010. godine i nije imala grejanje, konačno stavimo u funkciju - rekao je Vesić.

On je istakao da Grad Beograd aktivno pomaže rad Sigurne kuće i dodao da je u periodu od 2014. do 2016. godine izdvojeno oko 23 miliona dinara, a prošle godine 20 miliona dinara.

- To nije dovoljno. Da bi ideja zaštite žena od nasilja u porodici i generalno nasilja u društvu zaživela potrebno je da se svi uključimo u to - istakao je Vesić.

Navodeći da Grad Beograd sa PKS ima sjajnu saradnju on je zahvalio njenom predsedniku Marku Čadežu.

Tanjug

- Takođe, zahvaljujem i kompaniji ''Dunav osiguranje'' koja je članica PKS, a koja je jedna od prvih kompanija koja je odgovorila na naš poziv da žene iz Sigurne kuće dobiju zaposlenje jer je za te žene najvažnije da, kada izađu iz Sigurne kuće, mogu da počnu novi život i postanu ekonomski nezavisne - rekao je Vesić.

Predsedednik PKS je poručio da je važno da shvatimo da je porodično nasilje zločin i da samo zajedno možemo da se borimo protiv toga.

- Pre tačno tri meseca smo na poziv Grada Beograda i gradskog menadžera bili ovde sa namerom da vidimo šta možemo da uradimo da se ovaj objekat zagreje kako bi u njemu štićenice mogle normalno da žive i funkcionisu - rekao je on.

Gradska sekretarka sa socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević je rekla da je Sigurna kuća od 2016. godine na sistemski način podržana od strane Grada Beograda.

Ona je dodala da će se i u narednom periodu raditi na što većem ekonomskom osnaživanju žena, njihovom zaposlenju i drugim vidovima podrške.

Tanjug

Koordinatorka Sigurnih kuća u Beogradu Vesna Stanojević je zahvalila na donaciji navodeći da to puno znači štićenicama Sigurne kuće jer imaju topao prostor u kome mogu da provode vreme.

ZNAČAJNO POVEĆAN INTEZITET RADOVA U PRESTONICI! Vesić: Razvoj grada smo okrenuli prema rekama




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set