• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beograd.rs

21.02.2018

15:52

ODGOVORNA SOCIJALNA POLITIKA Beograd dobio saobraćajni poligon za slepe i slabovide!

Beograd

ODGOVORNA SOCIJALNA POLITIKA Beograd dobio saobraćajni poligon za slepe i slabovide!

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas Školu za učenike oštecenog vida "Veljko Ramadanović" u Zemunu, gde je otvoren saobraćajni poligon za kretanje slepih i slabovidih osoba

Mali je poručio da će Beograd nastaviti sa spovođenjem odgovorne socijalne politike i za ovu godinu najavio postavljanje semafora sa zvučnom signalizacijom na 89 raskrsnica u gradu. 

Događaju su prisustvovali podsekretar Sekretarijata za obrazovanje Igor Raičević i predsednik opštine Zemun Dejan Matić.

Mali je rekao da je pre godinu i po dana bio u ovoj školi sa predsednikom opštine Zemun i pevačem Sašom Matićem i tada su obećali da će poligon biti napravljen.

- Ovo je još jedno ispunjeno obećanje. Reč je o jedinom saobraćajnom poligonu ove vrste u Beogradu i Srbiji i ponosni smo jer smo na ovaj način pomogli deci kojoj je naša pomoć najpotrebnija. Učenici koji pohađaju ovu školu su dobili nešto što im je najpotrebnije, a to je poligon na kojem se obučavaju za sve što ih očekuje na ulici. Ovo je pravi primer sprovođenja odgovorne socijalne politike, za koju se zalažemo četiri godine unazad - rekao je Mali.

On je podsetio da je u školi "Veljko Ramadanović" pre dve godine otvorena nova fiskulturna sala i da danas, prvi put od osnivanja škole 1917. godine, ta institucija ima i fiskulturnu salu i saobraćajni poligon za slepe i slabovide.

- Želimo da pomognemo svima kojima je pomoć potrebna i zbog toga nastojimo da Beograd bude grad u kojem se na svakom ćošku gradi, uređuje, čisti... Grad Beograd će zajedno sa nadležnim ministarstvom već ove godine postaviti semafore sa zvučnom signalizacijom na 89 raskrsnica, što će umnogome olakšati svakodnevno funkcionisanje slepih i slabovidih. Za sledeću godinu u planu je da svi semafori u gradu imaju zvučnu signalizaciju, jer je to naš način da tim ljudima izađemo u susret i donekle im olakšamo funkcionisanje - dodao je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, standardi koji su primenjivani na ovom poligonu važiće u svim ulicama i na raskrsnicama koje će biti rekonstruisane u Beogradu.

- Kada slepi i slabovidi "savladaju" ovaj poligon, na ulicama Beograda bi morali da se susreću sa identičnim preprekama kako bi se lakše snalazili van ograđenog prostora škole. Zahvaljujem predsedniku opštine Zemun Dejanu Matiću, ali i pevaču Saši Matiću, koji je svojevremeno bio učenik ove škole. Ovde smo svi na istom zadatku - da stvari u našem gradu promenimo na bolje. Mislimo na svako dete u našem gradu, ali posebno na decu sa smetnjama u razvoju. Hvala i direktorki škole, kao i svim ljudima koji nas teraju da budemo bolji i da uradimo stvari na koje smo ponosni. Ovo je jedan od najemotivnijih događaja za mene od kada sam na funkciji gradonačelnika - zaključio je Mali.

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić potvrdio je da će opština na čijem je čelu nastaviti sa sprovođenjem odgovorne politike i brige o svakom sugrađaninu.

- Posebno smo ponosni jer je posao koji smo dogovorili pre godinu i po dana urađen kvalitetno i u zadatim rokovima. Podsećamo da smo završili uvođenje video-nadzora u svim osnovnim školama u Zemunu, a sve to biće umreženo sa stanicom policije. Na taj način doprineli smo većoj bezbednosti đaka na čitavoj teritoriji naše opštine - rekao je Matić.

Beograd.rs

- Kao bivši učenik ove škole, zaista sam oduševljen. Na tabli ispred poligona sam na Brajevom pismu pročitao sve o karakteristikama. Tu su informacije o načinu korišćenja i drago mi je da ova škola uvek ide napred. Tim ljudi koji radi daje sve od sebe da deca odavde izađu što samostalnija - rekao je Saša Matić.

Direktorka škole Radmila Laban istakla je da je gradonačelnik Siniša Mali održao obećanje dato pre 18 meseci, a ujedno uručila zahvalnice gradonačelniku, predsedniku opštine Zemun, Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu, kao i Saši Matiću.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sanja

pre 6 godina

Zvučni signali će dosta slepim ljudima olakšati kretanje.

Fara

pre 6 godina

Gradska vlast vodi veoma odgovornu socijalnu politiku.

Gorkin

pre 6 godina

Saobraćajni poligon za slepe i slabovide projekat je koji dokazuje da je ovoj gradskoj vlasti narod na prvom mestu.

Nikola

pre 6 godina

Konacno da neko obrati paznju na ljude sa posebnim potrebama!

brkacrni

pre 6 godina

Gradonacelnik je odgovorn jer brine i o ljudima sa invaliditetom.

Lala

pre 6 godina

Ovo je najbolji odgovor svim zlonamernim, a posebno Đilasu, koji je baš danas rekao da Beograd odnosno aktuelna vlast nije ništa učinila,za građane i decu sa posebnim potrebama.

Nikolina S Nina

pre 6 godina

Pustanjem poligona za slepe i slabovide u rad Vlada je ucinila jos jedan korak da bi se tim ljudima olaksao zivot i snalazenje u gradu.

jeca

pre 6 godina

Ovo će biti od velike pomoći svim zrdavstveno i socijalno ugrozenim građnima Beograd.

lovac Joca

pre 6 godina

Brinemo i o ljudima sa problemima zdravstvenim.

Ozren

pre 6 godina

Beograd je sada grad koji sve više podseća na svaki evropski grad

Maja

pre 6 godina

Treba uvek pomoci onima kojima je pomoc potrebna ....

sofija

pre 6 godina

Vlast se konstantno trudi i uspeva da olakša život osobama sa smetnjama.

kika

pre 6 godina

Bravo za ovaj cin! Odgovorna i ozbiljna vlast tako brine o svojim sugradjanima!

Hemera

pre 6 godina

Grad Beograd će zajedno sa nadležnim ministarstvom već ove godine postaviti semafore sa zvučnom signalizacijom na 89 raskrsnica, što će umnogome olakšati svakodnevno funkcionisanje slepih i slabovidih. Siniša Mali zaista radi na tome da građani Beograda budu bezbedni i radi na tome da se pomogne socijalnim slučajevima, da svaki deo grada bude čist i urađen, svako danas ima pravo na čistu životnu sredinu.

Sara

pre 6 godina

Ovo je nedostajalo Beogradu, svaka čast i veliko hvala na ovakvom projektu.

Marinka

pre 6 godina

Svaka cast gradonacelniku Sinisi Malom sto je zaista covek od reci i sto ispunjava sva data obecanja.Ovo je tako lep nacin da se ljudima sa ostecenjem vida omoguci bolji ilaksi zivot u svetu nas koji vidimo.

Aleksandar

pre 6 godina

Ovakvih poligona će biti sve više u budućnosti.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set