• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beograd.rs

22.02.2018

15:16

PLAĆANJE PARKINGA SMS-om Mali: Olakšaćemo boravak gostiju iz BiH i Crne Gore u Beogradu!

Beograd

PLAĆANJE PARKINGA SMS-om Mali: Olakšaćemo boravak gostiju iz BiH i Crne Gore u Beogradu!

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je danas u Starom dvoru potpisivanju Pisma o namerama između JKP "Parking servis" i kompanije "Telekom Srbija" kojim će biti omogućeno korisnicima usluga kompanija "M:tel Banja Luka" i "M:tel Podgorica" da plaćaju parking u Beogradu putem SMS poruka sa postojećih brojeva

Sporazum su, u prisustvu direktora "M:tel Banja Luka" i "M:tel Podgorica", potpisali direktor JKP "Parking servis" Andreja Čupković i direktor kompanije "Telekom Srbija" Predrag Ćulibrk.

Gradonačelnik Beograda istakao je da je današnje potpisivanje rezultat velikog broja zahteva građana Bosne i Hercegovine i Crne Gore. 

- Inicijativu za potpisivanje dao je direktor kompanije "Telekom Srbija" Predrag Ćulibrk i time smo dobili mogućnost da izađemo u susret građanima i pokažemo koliko smo odgovorna lokalna samouprava. Podsetiću da su gosti iz Bosne i Hercegovine i gosti iz Crne Gore među najbrojnijim turistima u Beogradu, tako da će im Grad Beograd na ovaj način boravak učiniti još prijatnijim i dužim. U roku od mesec-dva ovo Pismo o namerama biće pretočeno u konkretan ugovor sa rešenjima koja će korisnicima "M:tel Banja Luka" i "M:tel Podgorica" dati mogućnost da plaćaju parking u Beogradu putem SMS-a. Ovo je primer da, kada zajedno radimo, ne postoje problemi naših sugrađana koje ne možemo da rešimo - kazao je Siniša Mali.

Direktor kompanije "Telekom Srbija" Predrag Ćulibrk zahvalio je gradonačelniku na razumevanju i dodao da današnji čin potpisivanja vidi kao operacionalizaciju sinergije koja je rezultat prisustva "Telekoma" u BiH, Republici Srpskoj i Crnoj Gori. 

- "Telekom Srbija", kao najveći regionalni operator sa gotovo deset miliona korisnika različitih usluga, ovim zaista omogućava značajnu korist za sve korisnike naše mreže koji u Beograd dolaze iz BiH i Crne Gore. Plaćanje parkinga SMS-om je nešto što se očekuje godinama i sada su se stvorili svi potrebni preduslovi - rekao je Ćulibrk, zahvalivši na saradnji JKP "Parking servis" i izrazivši očekivanje da će do kraja aprila servis postati aktivan.

Direktor JKP "Parking servis" Andreja Čupković podsetio je da se radi o decenijskom problemu, zahvalivši direktoru "Telekoma" i gradonačelniku Beograda na inicijativi za rešenje ovog problema. 

- U Beogradu dnevno imamo preko 1.000 poruka za parkiranje sa registracijama Bosne i Hercegovine i Crne Gore i na ovaj način rešićemo problem građana. U narednom periodu, tačnije u roku od 60 dana rešićemo problem koji neki pre nas nisu rešili - istakao je Čupković.

Beogard.rs

Izvršni direktor "M:tel Podgorica" Vladimir Lučić kazao je da je većina onih koji dolaze u Beograd iz Crne Gore upravo na toj mreži i da će ovaj servis umnogome olakšati posete Beogradu, dok je generalni direktor "M:tel Banja Luka" Marko Lopičić naglasio da je to još jedna usluga koja će svim korisnicima te mreže omogućiti da se u glavnom gradu Srbije osećaju kao kod kuće.

Potpisivanju Pisma o namerama prisustvovao je i izvršni direktor kompanije "Telekom Srbija" za poslovne korisnike Petar Popović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set