• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

26.02.2018

09:34

GLAVNE SAOBRAĆAJNICE U BEOGRADU PROHODNE! Gradski menadžer kaže da na ulicama 170 vozila čisti sneg

Beograd

GLAVNE SAOBRAĆAJNICE U BEOGRADU PROHODNE! Gradski menadžer kaže da na ulicama 170 vozila čisti sneg

Podeli vest

U Beogradu su sve ulice prvog prioriteta tokom noći očišćene i prohodne za saobraćaj, a Gradsko saobraćajno Beograd i Lasta saobraćaju jutros bez zastoja i prema redu vožnje, rekao je gradski menadžer Goran Vesić

Ulice prvog prioriteta u Beogradu čini oko 1 800 kilometara ulica kojima se kreću vozila javnog prevoza.

- Sneg je počeo da pada sinoć oko 20h u okolini Lazarevca a na celom području grada oko 23.30h. Beograd put je u punom kapacitetu mehanizacije i ljudstva što znači da smo u četvrtom stepenu angažovanja. Na ulicama se nalazi 103 kamiona, 32 multikar vozila, deset putaraca i 18 utovarivača koje opskužuje 280 ljudi - rekao je on.

Tanjug

Dodao je da je od juče ujutro angažovana dodatna mehanizacija  - i to pet kamiona Gradske čistoće na kojima su montirani raonici za sneg i po jedan kamion iz Zelenila i Vodovoda kao i 4 multikar vozila iz Zelenila i sa Ade Ciganlije.

- Svi oni su na terenu - kaže Vesić.

Tanjug

- Tokom noći od 20 sati sinoć do jutros u 06.00h bacali smo preventivno so kako bismo sprečili da se sneg zadržava kao i pojavu leda na kolovozu. U ovom periodu bacili smo 750 tona soli, 200 tona agregata koji predstavlja mešavinu i 100 tona kalcijum hlorida - rekao je gradski menadžer. 

On je dodao da se očekuje da “prema vremenskoj progozi padavine nastavljaju tokom današnjeg dana i naredne noći”.

Tanjug

- U istom kapacitetu nastavljamo rad - dodao je Vesić. 

POJAČANO GREJANJE DOK TRAJE HLADNI TALAS! Gradonačelnik Mali rekao i da su gradske službe spremne za kijamet!

On je rekao  da su ostali radnici komunalnog sistema Beograda na terenu i da se “čiste autobuska stajališta, trotoari ispred javnih ustanova kao i da se preventivno baca so u blizini škola i vrtića i na pešačkim prelazima”.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set