• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.02.2018

09:24

OD DANAS NA VRAČARU AKCIJA POMOĆI ZA BESKUĆNIKE! Vesić: Hrana i topla odeća za ljude bez doma DOK TRAJE LEDENI TALAS!

Beograd

OD DANAS NA VRAČARU AKCIJA POMOĆI ZA BESKUĆNIKE! Vesić: Hrana i topla odeća za ljude bez doma DOK TRAJE LEDENI TALAS!

Podeli vest

U mesnoj zajednici opštine Vračar, u Sazonovoj ulici 119, beskućnici će od danas moći da dobiju hranu i toplu odeću, najavio je sinoć kandidat za gradskog odbornika sa liste "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" Goran Vesić

Ta akcija će se održavati svakog dana od 9.00 do 18.00 sati, dok traje ledeni talas, rekao je on u emisiji "Beograd, zdrav grad" na Studiju B, u kojoj je gostovao zajedno sa prvim na listi SNS Zoranom Radojičićem.

- Želeo sam da organizujemo jedan prostor za to i hvala Crvenom krstu i opštini Vračar koji su nam izašli u susret. Prostor smo opremili i sutra ćemo početi da primamo beskućnike koji će tu, tokom hladnog talasa, moći da provedu neko vreme, da se ogreju, dobiju toplu odeću i slično - rekao je Vesić.

Kako je dodao, Grad Beograd ima plan da za sledeću godinu to uradi "bukvalno u svakoj opštini na teritoriji Beograda jer očigledno postoji potreba za tim".

Akcija će trajati dok traju ledeni dani, rekao je Vesić i naveo da trenutno na ulicama Beograda ima 140 velikih kamiona za čišćenje snega.

- Osim toga, na ulicama se nalazi i 43 multikar vozila i 30 različitih mašina koje smo uspeli da angažujemo iz drugih naših preduzeća. Takođe, dobili smo pomoć i iz susednih gradova tako da nam je stiglo pet kamiona, a očekujemo da nam tokom noći stigne još 17 kamiona - naveo je Vesić.

On je dodao da je bačeno oko 1.000 tona soli i 400 tona rastvora.

So je bačena preventivno kako bi se sprečilo stvaranje leda, pojasnio je Vesić i istakao da na ulicama glavnog grada ima snega, ali ne i leda, te da javni prevoz funkcioniše normalno.

Govoreći o Prihvatilištu za odrasla i stara lica u Kumodraškoj ulici, on je rekao da ta zgrada, koja je izgrađena 1974. godine, nije bila uknjižena i da se vodila kao nelegalni objekat.

- Pre dva meseca smo zgradu legalizovali i sada možemo da dobijemo građevinsku dozvolu za njenu rekonstrukciju - rekao je on i dodao da je urađen projekat, da će se ove godine početi sa rekonstrukcijom zgrade, te da će biti dograđeno i novo krilo.

Vesić i Radojičić su govorili o zdravstvu i poručili da je u toj oblasti u prethodne četiri godine urađeno puno, ali da je potrebno napraviti dobru analizu i novi sistem u cilju razvoja te oblasti.

Radojičić je rekao da je veoma važan ravnomeran razvoj svih 17 beogradskih opština i da svi građani, između ostalog, imaju dostupnu zdravstvenu zaštitu.

Govoreći o izgradnji "Tiršove 2" on je rekao da je za to obezbeđen novac.

- Mnogi političari su godinama dolazili u Tiršovu i svi su se slagali sa tim da je neophodno pod hitno napraviti novu dečju bolnicu. Sada smo imali sreću da je ovo rukovodstvo prepoznalo potrebu za tim. 

Obezbeđen je novac i idemo u pravcu da napravimo novu dečju bolnicu i da naša deca dobiju najbolje uslove, kakve i zaslužuju", podvukao je Radojičić. 

Vesić je rekao da je zdravstvo specifična oblast u kojoj se prepliću nadležnosti Grada i Republike.

- Pre dve godine Republika je preuzela kliničko-bolničke centre i to je bila dobra odluka jer Grad ne može da ulaže u te centre jer nisu primarna zdravstvena zaštita. Mi treba da se fokusiramo na primarnu zdravstvenu zaštitu, a to su domovi zdravlja - naveo je Vesić.

S tim u vezi, on je podsetio da je između ostalog otvoren novi dom zdravlja na Labudovom brdu.

- Ako želimo da budemo odgovorno društvo mi moramo ljudima da pružimo i zdravstvenu uslugu tamo gde žive. To znači da ne smemo da dopustimo da neko putuje 20 kilometara kako bi obavio osnovne preglede. Moramo da otvorimo i male ambulante u selima ili da više sela pokrijemo jednom ambulantom - istakao je Vesić.

Govoreći o ambroziji on je rekao da se deset godina niko nije bavio tim problemom i dodao da su prošle godine izdvojenja značajna sredstva za uništavanje ambrozije.

- Uništavali smo ambroziju na javnim površinama, a ove godine ćemo izdvojiti više sredstava i uništavati ambroziju i na privatnim površinama - naglasio je Vesić.

On je dodao i da je zdravstveni turizam velika šansa za Srbiju, te da bi trebalo napraviti strategiju za razvoj tog turizma.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set