• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

27.02.2018

17:44

(FOTO) VESIĆ I ČADEŽ sa privrednicima o problemima

Beograd

(FOTO) VESIĆ I ČADEŽ sa privrednicima o problemima

Podeli vest

Gradski menadžer Goran Vesić i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež razgovarali su danas u opštini Mladenovac sa privrednicima o problemima sa kojima se suočavaju u poslovanju i mogućnostima njihovog rešavanja

Vesić je rekao da je Grad Beograd "zdušno" podržao donošenje novog zakona o privrednim komorama.

- To smo uradili zato što smatramo da svaka interesna grupa u društvu, a privrednici su važna grupa, treba da bude organizovana tako da neko štiti njihove interese. Ranije to nije bilo urađeno na najbolji način i komore nisu ispunjavale potrebe privrede tako da je tu bilo sigurno opravdanih primedbi od strane privrednika - rekao je Vesić.

Tanjug

Dodaje, da je novi zakon definisao ulogu privrednih komora, te da daje veće mogućnosti da privreda komora bude aktivni faktor u društvu.

- Jedna od prvih odluka koja je doneta na skupštini Grada Beograda je bila da se za svaku odluku koju donosi Grad Beograd, a koja ima veze sa privredom, traži mišljenje Privredne komore Beograda. Smatramo da, kada donosimo odluke koje imaju veze sa uslovima poslovanja, treba da se čuje i glas onih na koje se ta odluka odnosi - naveo je Vesić.

Tanjug

On je naglasio da saradnja Grada Beograda sa Privrednom komorom Srbije omogućava da se bliže reše određeni problemi na koje mogu da naiđu privrednici, a koji imaju veze sa gradom i dodao da su to najčešće problemi koji se tiču urbanizma, legalizacije...

Problem Beograda je to što, Ustavom Srbije koji je trenutno na snazi gradske opštine nisu prepoznate kao lokalna samouprava, rekao je Vesić i ocenio da je to velika greška koja je napravljena donošenjem Ustava, jer stvara probleme u razvoju grada.

Promenom Ustava, gradske opštine će ponovo postati jedinice lokalne samouprave što će olakšati samo investiranje, a pogotovo u prigradske opštine, kaže Vesić.

Tanjug

- Mi ćemo novim statutom Grad podeliti na dve zone, gradsku i prigradsku i u tom smislu će i gradske i prigradske opštine dobiti više nadležnosti nego što ih imaju sada, s tim što će prigradske biti decentralizovanije nego gradske - rekao je Vesić i dodao da će tako biti olakšano investiranje u privredu.

Predsednik PKS Marko Čadež je rekao da PKS ima sektor za edukaciju privrednika, te da je prošle godine oko 16.000 privrednika prošlo kroz različite vrste obuka, seminara, edukativnih programa...

- Samo u naredna dva meseca organizovaćemo oko 80 seminara, obuka i radionica - naveo je Čadež.

Tanjug

On je rekao da PKS pruža sve potrebne informacije privrednicima koji još uvek ne izvoze, a želeli bi da pronađu kupce u regionu ili Evropi.

Ističe, da PKS postoji da bi rešavala probleme sa kojima se privrednici suočavaju.

- Ono što mislim da treba da radimo još više, jeste da vam kažemo šta možemo da uradimo, a sa druge strane da nam vi kažete šta je to što vama treba. Naravno ne možemo da rešimo svaki problem, ali svaki put dajemo sve od sebe da dođemo do rešenja - rekao je Čadež.

OD DANAS NA VRAČARU AKCIJA POMOĆI ZA BESKUĆNIKE! Vesić: Hrana i topla odeća za ljude bez doma DOK TRAJE LEDENI TALAS!

GORAN VESIĆ: Kotlovi za grejanje za jedan od objekata Sigurne kuće




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set