• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beograd.rs

01.03.2018

17:54

NOVO ULAGANJE GRADA Mali: Obezbeđen novac za izgradnju kanalizacije cele leve obale Dunava!

Beograd

NOVO ULAGANJE GRADA Mali: Obezbeđen novac za izgradnju kanalizacije cele leve obale Dunava!

Podeli vest

U nekoliko sledećih nedelja završavamo finansijsku konstrukciju za izgradnju kanalizacije cele leve obale Dunava, u vrednosti od 38 miliona evra, a paralelno radimo i druge projekte za druge delove grada, najavio je Siniša Mali gostujući na TV Hepi

On je podsetio da je samo prošle godine izdato građevinskih dozvola za izgradnju više od milion kvadrata i svako danas može da vidi rezultate.

- Beograd je u veoma dobrom investicionom ciklusu, gradska kasa je konsolidovana i omogućava dalja ulaganja. U gradu sada ima više od hiljadu gradilišta, imamo projekte rešavanja deponije u Vinči, toplodalekovoda, prečišćavanja otpadnih voda, mosta preko Save, Ade Huje, novog tunela, metroa. Tu su i kilometri vodovoda, kanalizacije, asfalta, škole koje čekaju na rekonstrukciju i domove zdravlja, uključujući i potpuno nov u Borči - kazao je Siniša Mali.

Govoreći o tome koliko se investira, Siniša Mali je napomenuo da će uskoro biti otvoren i hotel "Mama shelter" u Rajićevoj i naveo da taj hotel izgleda prelepo. Stranci nakon Los Anđelesa, Rio de Žaneira i nekoliko hotela u Francuskoj otvaraju prvi ovakav hotel u Beogradu, dodao je Mali.

Kako je rekao, od napuštenih i zapuštenih lokacija prave se velelepni objekti, kao što je slučaj sa ovim i hotelom "Hilton". Tu će biti nekoliko stotina novih radnih mesta. Ne samo da se na taj način pokreće domaća građevinska industrija, ulepšava grad, već se otvaraju nova radna mesta. Tako je i sa prostorom nekadašnjeg Saveznog MUP-a, gde će uskoro početi izgradnja objekta "Skyline Belgrade".

- Nasledili smo grad koji je bio na ivici bankrota, mračan, siv i taman, Beograd bez perspektive, a mi smo grad pokrenuli. U poslednjih nekoliko godina pomerili smo neke granice, otvorili smo Prokop, pokrenuli Beograd na vodi, a počela je i izgradnja nove autobuske stanice u Bloku 42 koja će biti završena za 18 meseci - rekao je gradonačelnik Siniša Mali.

On je istakao da je to samo delić mozaika koji se zove sređivanje saobraćajne infrastrukture u Beogradu.

- Time se stvaraju preduslovi da se postojeća stanica zatvori, da se taj deo Savskog amfiteatra oslobodi za drugu fazu projekta "Beograd na vodi", ali i da se reši problem saobraćajnih gužvi. Dalje planiramo novi most preko Save, most preko Ade Huje, tunel koji spaja Savski amfiteatar sa Bulevarom despota Stefana i sve te projekte krećemo da radimo sledeće godine - istakao je Mali, naglasivši da je za dobijanje građevinskih dozvola 2014. godine bilo potrebno skoro dve godine, a sada u proseku dvanaest dana.

On je dodao da je u Beogradu istorijski nizak nivo nezaposlenosti, oko 87 hiljada, što je i dalje veliki broj, ali je 20 hiljada manje nego u 2014. godini.

- Vratili smo pola gradskog duga od 1.118.000.000 evra, gde je svaki stanovnik Beograda bio zadužen sa preko 600 evra i sada je to duplo manje. Stabilizovali smo javne finansije Grada Beograda i Republike Srbije, imamo dobar kreditni rejting i na osnovu toga nastavljamo dalje. Novi mostovi, tuneli, vrtići, investiramo u domove zdravlja, bolnice, socijalnu zaštitu, ravnomerno razvijamo grad. Prioriteti su nam voda, kanalizacija i asfalt, i svako domaćinstvo će to imati - rekao je Siniša Mali.

Govoreći o ledenom talasu, Mali je istakao da je grad pre početka padavina bio spreman. Preventivno je posuto hiljadu tona soli i sto tona kalcijum-hlorida. On je zahvalio komunalnim radnicima, 1.600 njih je dva dana i dve noći radilo na tome da grad bude čist i da funkcioniše gradski saobraćaj.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set