• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beograd.rs

01.03.2018

18:03

JOŠ 1.500 RADNIH MESTA Siniša Mali: "Meita" gradi i drugu fabriku!

Beograd

JOŠ 1.500 RADNIH MESTA Siniša Mali: "Meita" gradi i drugu fabriku!

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković obišli su danas fabriku automobilskih delova "Meita" u Bariču gde su, zajedno sa kineskim investitorom, najavili izgradnju još jedne fabrike i mogućnost zaposlenja dodatnih 1.500 radnika

Mali je podsetio da je "Meita" najveća fabrika otvorena u Beogradu u poslednjih 20, 30 godina koja trenutno zapošljava više od 1.000 radnika i u kojoj neto plata iznosi 600 evra.

- Neki su se pre godinu dana smejali da ćemo od napuštene fabrike "Prva iskra Barič" napraviti najmoderniju fabriku u ovom delu Evrope. Danas se ovde proizvode turbo punjači za "Mercedes" i "Ford". Investitori su veoma zadovoljni uslovima koje imaju u Beogradu, što potvrđuje da su kupili dodatnih 16 hektara zemljišta za izgradnju duplo veće fabrike od postojeće. Predviđeno je da nova fabrika ima 50.000 kvadratnih metara, u kojoj će se proizvoditi tri miliona turbo punjača godišnje, što je duplo više nego što se proizvodi sada. To će omogućiti 1.500 novih radnih mesta za Obrenovac i grad Beograd - rekao je gradonačelnik.

On je posebno naglasio da će 200 učenika Tehničke škole u Obrenovcu odmah po završetku školovanja dobiti zaposlenje u "Meiti" što se, prema njegovim rečima, prvi put dešava, a cilj je da mladi ljudi imaju sigurnost i ovde zasnivaju porodice. Nove fabrike i nova radna mesta pravi su pokazatelj kako se Beograd promenio u periodu ove gradske vlasti, rekao je gradonačelnik.

Čučković je istakao da je samo pre godinu dana na mestu današnje fabrike bila ledina, a da već danas u "Meiti" radi 1.000 Obrenovčana, te da za nekoliko dana kreće izgradnja duplo veće fabrike.

Beograd.rs

- To je veliki uspeh za Obrenovac, koji je jedno od najvećih gradilišta u Beogradu. Kompanije "Meita" ne bi bilo u Obrenovcu da nije bilo vizije predsednika Aleksandra Vučića, političke stabilnosti i ekonomske izvesnosti koje je sproveo, kao i uloge gradonačelnika u pregovorima sa kineskim investitorima. Pokazali smo da Srbija u privlačenju stranih investicija može da pobeđuje i zemlje Evropske unije, kao i da proizvodnja za automobilske renomirane brendove može biti i u našem Obrenovcu  - ukazao je Čučković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set