• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

01.03.2018

19:29

BEOGRAD POSTAO EVROPSKA I SVETSKA METROPOLA! Mali: Otvaranje Hiltona veliko priznanje za Srbiju i njene građane!

Beograd

BEOGRAD POSTAO EVROPSKA I SVETSKA METROPOLA! Mali: Otvaranje Hiltona veliko priznanje za Srbiju i njene građane!

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali ocenio je večeras da je Beograd otvaranjem hotela “Hilton” postao evropska I svetska metropola

Mali je, u obraćanju na svečanom otvaranju hotela u centru Beograda, ukazao da je 2013. u glavnom gradu Srbije bilo 67 hotela, a da je sa “Hiltonom” Beograd dobio 96. hotel.

Podsetio je da je aprila 2016. godine imao čast da postavi kamen temeljac za “Hilton”, I da sada imamo velelepno zdanje na čijem krovu stoji natpis svetskog hotelijserskog lanca. 

- To je veliko priznanje za Srbiju I njene građane, da je Beogard postao evropska I svetska metropola - naglasio je on.

Tri su, kaže, razloga za ponos:

- Prvi je što je Srbija postala zemlja koja se ekonomski brzo razvija, postala faktor stabilnosti I zemlja o kojoj se, posale teških reformi, priča u superlativima. Beograd je postao ekonomski stabilan, vratili smo pola duga koji smo nasledili od prethodne vlasti, dobili visoki kreditni rejting. Ne bi se “Hilton” usudio da dođe u zemlju koja je nestabilna I grad koji nije samoodrživ - kazao je on.

Mali je naveo da je za dolazak “Hiltona” zaslužna I činjenica da se u Beogradu sada izdaju brzo građevinske dozvole, zbog čega je postao grad kranova, grad u kojem je smanjena nezaposlenost.

Kao treći razlog za ponos naveo je činjenicu da je Beograd postao velika I atraktivna turistička destinacija, u koju nikada veći broj turista nije dolazio.

- Beograd se promenio, pokrenuo se sa mrtve tačke, otvorio vrata investitorima I gostima. Prolaze I dolaze stotine investitora, hilhjade turista. Postali smo normalna, ali I ekonomski jaka zemlja - podvukao je Mali.

Kazao je da se Srbija I Beograd odnose proaktivno prema investitorima.

- Velika stvar I čast je za nas što imamo “Hilton” u Beogradu. Poželeo bih da “Hilton” otvori još jedan hotel iz svog velikog portfolija - zaključio je Mali.

(FOTO) OTVOREN HOTEL HILTON U BEOGRADU: Na svečnoj cremoniji, vrpcu presekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set