• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beograd.rs

02.03.2018

17:58

PROJEKAT AZBUKA ZA IZVOZ: Pod pokroviteljstvom Beograda stvaraju se uslovi za poslovanje malih i srednjih preduzeća!

Beograd

PROJEKAT AZBUKA ZA IZVOZ: Pod pokroviteljstvom Beograda stvaraju se uslovi za poslovanje malih i srednjih preduzeća!

Podeli vest

Podsekretarka gradskog Sekretarijata za privredu Maja Bajagić obratila se danas učesnicima obuke u okviru projekta "Azbuka za izvoz" koja se u narednih osam dana organizuje pod pokroviteljstvom Grada Beograda, Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije "Beograd" i uz podršku Razvojne agencije Srbije 

Cilj projekta je stvaranje uslova za internacionalizaciju poslovanja mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika (MMSPP), jer se identifikovala potreba za obukom preduzetnika koji prvi put izvoze, naveli su organizatori obuke u hotelu Prag.  

- Grad Beograd je prošle sedmice uspešno organizovao Sajam zapošljavanja u Domu omladine, na kome se predstavilo 118 poslodavaca sa 3.300 radnih mesta i koji je posetilo više od 5.000 - navela je Maja Bajagić. 

Ona je podsetila da je iste sedmice Grad Beograd zajedno sa Regionalnom agencijom za razvoj i evropske integracije „Beograd" organizovala radionice "Znanjem do cilja", koje podstiču zapošljavanje i samozapošljavanje.

Takođe, prema njenim rečima, Grad Beograd je i ove godine raspisao dva konkursa za razvoj mikro i malog preduzetništva, za šta je opredeljeno 20 miliona dinara za kupovinu osnovne opreme ili mašina, kao i do milion dinara bespovratne pomoći po svakom preduzetniku, uz uslov zapošljenja jednog lica sa liste Nacionalne službe za zapošljavanje, navela je Bajagićeva. 

Ona je istakla da Grad Beograd sufinansira sa 12 miliona dinara projekte koje za cilj imaju promociju preduzetništva i samozapošljavanja, a koji sprovode isključivo nevladine - nedobitne organizacije. 

- Sekretarijat za privredu Grada Beograda raspisao je i četiri konkursa u domenu poljoprivrede, za koje je izdvojeno čak 180 miliona dinara, ali i sa 12 miliona dinara sufinansiramo određene programe u oblasti turizma - zaključila je Bajagićeva i najavila radinoce "Informacijom do cilja" i "Dijalogom do cilja". 

Beograd.rs

Cilj ovog projekta je da se podstaknu preduzetništvo i prvrednici na teritoriji prestonice, kroz finansijski ili neki drugi oblik podrške, istakla je direktorka Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije "Beograd" Snežana Radinović. 

Ona je navela da se podsticajem izvoza mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika poboljšavaju njihovi lični prihodi, ali i prihodi grada i republike. 

Projekat je rezultat strateškog opredeljenja Grada Beograda da pruži snažnu podršku razvoju privrede regiona i povećanju izvoznog potencijala beogradskih privrednika. 

Projekat će, kroz realizaciju aktivnosti, doprineti povećanju broja preduzeća koja izvoze, rastu prodaje i profita MMSPP, zaposlenosti, boljem strateškom pozicioniranju MMSPP na međunarodnom tržištu i povećanju konkurentnosti MMSPP, naveli su organizatori.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set