• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.03.2018

11:18

ODBORNIK DJB POKOPAO ŠAPIĆA! Pare građana se bacaju na izlete, a štab za vanredne situacije NEMA NI ZA BATERIJE!

Beograd

ODBORNIK DJB POKOPAO ŠAPIĆA! Pare građana se bacaju na izlete, a štab za vanredne situacije NEMA NI ZA BATERIJE!

Podeli vest

Na burnoj sednici Skupštine gradske opštine Novi Beograd otkriveno je da Aleksandar Šapić troši silne pare na donacije NVO i izlete, dok za bezbednost građana - para nema

Šta se na sednici dešavalo i kako se Aleksandar Šapić bahati parama građana Novog Beograda otkrio je odbornik DJB Aleksandar Jovanović, čije otvoreno pismo, objavljeno na sajtu stranke prenosimo u celosti:

Na 12. sednici Skupštine gradske opštine Novi Beograd, koja je održana 7. marta 2018, glasovima vladajuće većine, između ostalog, usvojen je i prvi rebalans budžeta za 2018.  Neke od zanimljivijih stavki u ovom rebalansu su recimo dotacije nevladinim organizacijama u iznosu od 74 miliona dinara (oko 630.000 evra) ili već čuveni izleti građana Novog Beograda za čije organizovanje je opština Novi Beograd povećala izdvajanja sa 8 miliona na 10 miliona (sa oko 68.000 vra na oko 85.000 evra)

Znači, opština Novi Beograd će u 2018. godini potrošiti 85.000 evra koje je prikupila od poreskih obveznika sa Novog Beograda na organizaciju turističkih izleta na koje će otići jedan zanemarljivo mali broj žitelja "najmnogoljudnije opštine", dok apsolutna većina od toga neće imati ama baš nikakve koristi.

RADULOVIĆ NASTAVLJA DA "RASTURA" ŠAPIĆA: Zašto ćutiš o plagijatu, zloupotrebama...

Da ponovimo, 630.000 evra nevladinim organizacijama (kojim organizacijama, za koje projekte, zašto tim organizacijama a ne nekim drugima, kakve su koristi za građane Novog Beograda od projekata tih NVO, to su pitanja na koja nema odgovora) i 85.000 evra za organizaciju izleta.

Ovi brojevi postaju posebno zanimljivi kada se posmatraju u svetlu još jedne tačke dnevnog reda sa jučerašnje sednice, a to je izveštaj štaba za vanredne situacije. 

Gospodin Dušan Petrić, zamenik komandanta opštinskog štaba za vanredne situacije, svoj izveštaj zaključuje sledećim rečima: 

-  Opremljenost sredstvima za zaštitu i spasavanje u vanrednim situacijama ne zadovoljava potrebe u slučaju većeg broja događaja istovremeno, što je posledica nedostatka finansijskih sredstava za nabavku istih. U okviru navedenih nedostataka naglašavamo nedostatak tehničkih sredstava za centar veze za potrebe Opštinskog štaba, i to: 2 stabilne radio-stanice i 5 ručnih uređaja sa 2 kompleta rezervnih baterija.

(VIDEO) ŠAPIĆ OPET BRILJIRA! Posle NAMBIJE na red su došli RIJALITI ŠOVOVI!

Dakle, štab za vanredne situacije nema novca za kupovinu radio-stanica i baterija za iste, dok se sa druge strane troši 85.000 evra za organizaciju izleta. To znači, da u slučaju "većeg broja događaja istovremeno" svi stanovnici Novog Beograda, uključujući i manjinu koje je išla na izlete, neće biti dovoljno bezbedni.

Tanjug/fotomonraaža

Ako uzmemo u obzir i da je na prethodnoj sednici Skupštine gradske opštine Novi Beograd izglasano da JP Sportski centar Novi Beograd uzme komercijalni kredit u iznosu od 20 miliona dinara (oko 170.000 evra) radi IZMIRENJA RAČUNA ZA ELEKTRIČNU ENERGIJU???, dolazimo do zaključka da se opština Novi Beograd ponaša kao jedan vrlo neodgovoran domaćin. Ako bismo pravili paralelu sa glavom jednog domaćinstva, to bi bilo kao kada bi domaćin uzeo kredit da plati struju koju godinama nije plaćao, a poslao decu na putovanje u Pariz, za sve to vreme nemajući PP aparat u kući, jer za to nema novca.

BARABA ŠAPIĆ! Nebojši Krstiću prvo PRETIO BATINAMA, a sad ga PRIMITIVINO I PROSTAČKI VREĐA!

Ako sada zanemarimo kako je došlo do toga da SC Novi Beograd napravi toliki dug za struju (i pored različitih izvora prihoda koje ima), postavlja se pitanje zar nije logično, i odgovorno, i domaćinski, da u situaciji kada uzimaš 20 miliona dinara na kredit, i to pod komercijalnim uslovima, ne trošiš 10 miliona na izlete ? Pa zar to nisu potpuno poremećeni aršini? A još jednom se treba setiti da će tih 20 miliona vratiti svi građani Novog Beograda, solidarno, dok će na izlete otići jedan zanemarljivo mali broj ljudi.

Kao i što će svi građani Novog Beograda dotirati misterioznim nevladinim organizacijama 630.000 evra, dok pritom štab za vanredne situacije nema baterije.

Aleksandar Jovanović, odbornik DJB u Skupštini opštine Novi Beograd


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
basta na parkingu

pre 6 godina

Pozovite radio-amatere (ako ih jos ima) oni su dovoljno ludi da vam daju opremu za dzabe .. axaxaxax

JOVAN

pre 6 godina

Nastavlja se politička sapunica između Šapića i DJB - o. Ovaj put sam, apsolutno na strani ovog odbornika iz redova Radulovićeve partije - nedopustivo je trošenje našeg novca na neke periferne stvari, a ne na one koje su u službi spašavanja ljudskih života.

Jana

pre 6 godina

Ovaj Sapic samo lupeta neke gluposti strasno...

hamekame

pre 6 godina

Znači dok im je tu Šapić biće im uvek vanredna situacija.

kontesanera

pre 6 godina

Šapić odvaja veliku količinu para samo na ono što mu donosi političke poene,ali narod mu je pokazao na izborima za gradski parlament da mu više ne veruje.

Marinko

pre 6 godina

Dobro je da je razotkriven i da istina izađe na videlo.

Đura

pre 6 godina

Dobro je da građani vide gde ide njihov novac.

Miloš

pre 6 godina

Ova izjava pokazuje koliko je loše Šapić vodio Novi Beograd. Treba da ga je sramota...

Mia

pre 6 godina

E moj Sapicu ,gde si bio kada si trebao da ucis matematiku?Nisi savladao sabiranje ,oduzimanje ,a posebno deljenje i ti bi da budes gradonacelnik Beograda?

Lazar

pre 6 godina

Opste je poznato da je Sapic ojadio kasu NBG i da nikada nije ni razmisljao o interesima gradjana vec samo o svom dzepu

marko

pre 6 godina

Navikli smo od njega jos dok je bio clan DS, da se bahato ponasa i trosi novac od mestana kako bi ga trosio na besmislene izlete, dok stab za vandredne situacije nema ni za Baterije.

Mia

pre 6 godina

Sta reci? Veoma je ocigledno da je Sapiceva ekonomska politika totalni promasaj.Novac se baca na gluposti ,a najbitnije troskove nisu u stanju da podmire.Sramota!

Hedona

pre 6 godina

Svi do jednog znaju sve o onom drugom, pokopiali su ga i treba da ga pokopaju, jer očigledno ništa nije radio kako treba.Opozicija ništa više drugo ne zna sem da se svđaju. Đilas i Šapić ima 27 % ,a toliki je procenat kriminala u Beogradu.

SRBA

pre 6 godina

Takvo trošenje gradskog novca je sramotno.Bezbednost građana i njihovih porodica su na prvom mestu.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set