• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beograd.rs

09.03.2018

14:26

SAJAM TURIZMA ITB 2018 Ponuda Beograda u Berlinu!

Beograd

SAJAM TURIZMA ITB 2018 Ponuda Beograda u Berlinu!

Podeli vest

Turistička ponuda Beograda je i ove godine predstavljena na jednom od najvećih i najznačajnih sajmova turizma u svetu ITB 2018 učešćem Turističke organizacije Beograda na ovom sajmu od 7. do 11. marta.

Sajam turizma ITB 2018 (Internationale Tourismus-Börse Berlin) predstavlja vodeću svetsku platformu za oko 10.000 izlagača iz 180 zemalja, sa preko 200.000 posetilaca, od čega polovinu čine poslovni posetioci i 8.000 predstavnika medija radi pregleda trendova globalnog turističkog tržišta kroz sve njegove segmente.

Turistička organizacija Beograda je tokom prva dva dana sajma posvećenih poslovnim susretima imala niz sastanaka sa velikim brojem turoperatora iz celog sveta, koji su bili veoma zainteresovani da uključe Beograd u svoje ponude. Takođe je bilo reči i o zajedničkoj ponudi sa TO Republika Srpska. Direktor TOB-a Miodrag Popović dao je intervjue vodećim medijima istakavši adute naše prestonice u ovoj turističkoj sezoni.

Beograd je na ovom sajmu predstavljen pod okriljem Turističke organizacije Srbije, sa ponudom za city break putovanja, aktivnog odmora, različitih turističkih programa, manifestacija i događaja.

U Beogradu je u 2017. godini zabeležen rekordan broj turista iz Nemačke, sa 46.503 posetilaca i 83.728 ostvarenih noćenja, što predstavlja povećanje od 26 odsto, odnosno 20 odsto u odnosu na prethodnu godinu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set