• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.03.2018

20:39

SINIŠA MALI: Nema opasnosti od poplava, štab za vanredne situacije Beograda u pripravnosti

Beograd

SINIŠA MALI: Nema opasnosti od poplava, štab za vanredne situacije Beograda u pripravnosti

Podeli vest

 Štab za vanredne situacije grada Beograda, na čijem sam čelu, prati situaciju na beogradskim obalama i rekama iz sata u sat i trenutno nema opasnosti od poplava, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali

-  Pratimo vodostaje Dunava i Save, imamo redovnu odbranu od poplava na dve tačke u Beogradu, kod Kule Nebojša i kod TENT-a u Obrenovcu - rekao je on gostujući u Beogradskoj hronici na RTS-u. 

Mali je precizirao da su navedene lokacije najniže tačke u Beogradu, ali i da je to manje-više normalna situacija kada su povećani vodostaji, saopštio je Sekretarijat za informisanje Grada Beograda. 

- U ovom trenutku Sava i ostale reke prave mnogo veće probleme u Bosni i Hercegovini, odnosno Hrvatskoj, ali iz predostrožnosti smo na oprezu i reagovaćemo ukoliko bude potrebno - rekao je Mali. 

Iako zima iza nas sigurno nije bila iz kategorije najsnažnijih, naveo je Mali, pokazali smo da komunalni sistem Beograda funkcioniše u svim uslovima. 

- Imali smo nedavno situaciju da je sneg padao gotovo 30 sati, ali su ulice bile prohodne i veoma brzo nakon prestanka padavina očišćene „na crno“. JKP „Beograd-put“ je trenutno u drugom stepenu angažovanja, dok će tokom noći izvesno preći u treći. To preduzeće će biti na ulicama sa svojih 200 vozila i više od 1.000 radnika. „Beograd-put“ je ove godine, nakon gotovo decenije pauze, nabavio 10 novih kamiona, što je umnogome pomoglo da se ulice brže i efikasnije čiste od snega - kazao je on.

Mali je dodao da nova mehanizacija mnogo znači i ove godine će za JKP „Beograd put“ biti nabavljeno još 10 kamiona-kipera a to znači da će u narednim godinama gradski komunalni sistem biti još efikasniji, što je posledica konsolidacije javnih finansija.

Govoreći o najnovijem incidentu u vezi sa gradskim prevozom i radnike JKP „GSP Beograd“, kada su dva putnika pretukla kontrolora na liniji 27, Mali je osudio napad i apelovao na građane da plaćaju javni prevoz.

- Osim uvođenja statusa službenog lica, kontrolorima možemo da damo ovlašćenja za uzimanje dokumenata na uvid. To je jedan od načina da se onima koji ne plaćaju karte naplati kazna na licu mesta. To će za nas biti prioritet u narednom periodu - kaže on.

Dodao je da naplata karata u GSP-u ne ide željenim tokom, jer deo sugrađana nema naviku da kupuje karte. 

Gradonačelnik je govorio i o socijalnoj politici započetoj pre četiri godine koja, kako kaže, počinje da pokazuje rezultate. 

- Ponosan sam na činjenicu da 350 dece sa smetnjama u razvoju ima lične pratioce koji im pomažu u svakodnevnim aktivnostima. Takođe, 53 osobe sa invaliditetom imaju personalne asistente, a ne bi trebalo zaboraviti ni 235 stanova za porodice izbegle iz Hrvatske i BiH, kao i 170 stanova koje gradimo u naselju Kamendin. Na Novom Beogradu je pre desetak dana dodeljeno 133 stana u zakup po povoljnim cenama, čime smo na još jedan način pokazali da ne zaboravljamo nikoga i vodimo računa o svakom građaninu Beograda - kazao je Mali. 

Dodao da će sutra biti otvoren još jedan objekat, Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju u Ovči. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set