• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.03.2018

09:42

(FOTO) VESIĆ NA PINKU: Prohodne sve ulice prvog prioriteta

Beograd

(FOTO) VESIĆ NA PINKU: Prohodne sve ulice prvog prioriteta

Podeli vest

Sve ulice prvog prioriteta u Beogradu, ukupno 1.800 kilometara, kuda se kreće gradski prevoz, prohodne su i čiste se neprekidno, a kada sneg prestane da pada kreće se sa čišćenjem ulica drugog i trećeg prioriteta, rekao je jutros gradski menadžer Goran Vesić

On je istakao da je noćas oko 3.30 časova sneg u Beogradu počeo intenzivno da pada i da se prema prognozi RHMZ-a očekuje da tako bude do podneva, dok će u popodnevnim časovima slabiti, ali se sneg očekuje i u naredna dva dana.

Noćas smo na gradskim ulicama imali 61 kamion, 22 multikar vozila i 15 mašina. Tokom jučerašnjeg dana bacili smo na ulice 83 tona soli, 47 tona natrijum-hlorida, dok smo noćas bacili 109 tona soli i 66 tona hlorida. To je urađeno preventivno kako se ulice ne bi ledile i zadržavao sneg, kazao je gradski menadžer u Jutarnjem programu RTV „Pink". 

Beograd.rs

Vesić je pozvao sugrađane da koriste javni prevoz, uzdržavaju se od korišćenja automobila, sklone vozila iz malih ulica kako bi vozila koja čiste sneg mogla da prođu i očiste sneg, i da se pridržavaju svih pravila u saobraćaju po ovakvom vremenu.

On je podsetio i da se posle padavina pojavio veliki broj udarnih rupa na kolovozu i da je do sada sanirano 2.500 takvih slučajeva i dodao da je za očekivati nova oštećenja, jer kolovozi nisu obnavljani decenijama.

Beograd.rs

Zato je Grad Beograd pre tri meseca angažovao kompaniju koja poseduje specijalno vozilo za ispitivanje stanja gradskih ulica. Taj kamion ima nekoliko instrumenata, među kojima su instrument za merenje stacionaže puta sa tačnošću od 30 centimetara, za statičko snimanje sa tačnošću od 10 centimetara, kao i intrument za dinamičko snimanje. U pitanju je mašina koja snima ne samo stanje puta i da li ima oštećenja kolovoza već i stanje podloge, naveo je Vesić.

Prema njegovim rečima, nakon te analize imaćemo apsolutno sve informacije o beogradskim ulicama, taj posao će biti gotov do kraja jula, a očekuje se da dobijemo kompletne podatke u septembru. 

Beograd.rs

Na osnovu toga ćemo doneti novu odluku o mrežama puteva na teritoriji grada Beograda i odrediti prioritete nakon što dobijemo egzaktne podatke o stanju ulica. Tako ćemo znati gde je sanacija najhitnija i moći da napravimo plan redosleda rekonstrukcija, kazao je gradskim menadžer.

On je najavio da odmah po prestanku padavina počinje rekonstrukcija Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića, od Ulice neznanog junaka do Belog dvora. 

Ta ulica je imeđu ostalog oštećena tokom izgradnje nove američke ambasade zbog velikog broja kamiona koji su tuda saobraćali. Plan i raspored rekonstrukcija ulica koji ćemo napraviti je veoma važan jer beogradske ulice decenijama nisu adekvatno sređivane, rekao je Vesić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set