• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

22.03.2018

13:17

VESIĆ: Raspisan konkurs za uređenje Čukaričkog rukavca

Beograd

VESIĆ: Raspisan konkurs za uređenje Čukaričkog rukavca

Podeli vest

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda objavila je poziv za otvoreni, projektni, jednostepeni konkurs za urbanističko-arhitektonsko rešenje uređenja Čukaričkog rukavca, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić

Vesić je precizirao da će rezulztati konkursa biti poznati tokom leta, a zadatak je izrada urbanističko-arhitektonskog rešenja uređenja obale, obaloutvrde, površina za sportove na vodi i akvatorije Čukaričkog rukavca, kao i dobijanje procenjene vrednosti radova za kompletno uređenje rukavca.

Učesnici čiji radovi budu nagrađeni nastaviće da se nadmeću za dodelu ugovora za izradu idejnog rešenja pred Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, rekao je Vesić.

- Čukarički rukavac, sa teritorijom uz njega, predstavlja deo Sportsko-rekreativnog centra ''Ada Ciganlija'' i danas se koristi za pasivan i aktivan odmor kroz razne sportske aktivnosti velikog broja građana, aktivan sportski trening raznih sportskih klubova, ali i u komercijalne svrhe - naveo je Vesić.

On je napomeno da se u ovom delu Ade Ciganlije nalaze veslački, kajakaški i nautički klubovi, a osim za veslanje, koristi se i za biciklizam i druge vidove rekreacije.

- U Čukaričkom rukavcu odvojen je prostor za marinu ''Ada Ciganlija''. Orijentaciona površina obuhvata Čukaričkog rukavca je 42,6 hektara, od čega je 20,8 hektara teritorije i oko 21,8 hektara akvatorija - rekao je Vesić.

On je podsetio da su 1967. godine izgrađene uzvodna i nizvodna pregrada na rukavcu reke Save, koje su povezale Adu Ciganliju sa desnom obalom i da je tako nastalo Savsko jezero sa površinom od oko 86 hektara.

- Nizvodni kraj rukavca ostao je otvoren prema reci Savi i njegova sadašnja dužina iznosi oko 1.300 metara, prosečna širina je od 120 do 160 metara, a površina vodenog ogledala iznosi oko 16 hektara - kazao je Vesić.

Cilj konkursa je da se odrede načini uređenja obale i potrebni radovi na izgradnji obaloutvrde, za koju je urađena tehnička dokumentacija i koja je uzela u obzir potreban nivo zaštite od velikih voda, na nivou hiljadugodišnje velike vode, rekao je Vesić.

Vesić je napomenuo da je potrebno da se odredi rešenje za marinu "Ada Ciganlija" i podeli prostor za bezbedno korišćenje marine i veslačkih staza, saopštila je gradska uprava Grada Beograda.

- Predložena rešenja bi trebalo da zadovolje i kriterijume potrebnih ulaganja u realizaciju radova - zaključio je Vesić.

(FOTO) NEMA OPASNOSTI OD POPLAVA U BEOGRADU! Vesić: Sve je pod kontrolom! "Beograd vode" redovno proveravaju potoke i reke!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set