• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.03.2018

22:10

SNEG VEJE U BEOGRADU! Glavaš: Sve službe na terenu, ulice prvog prioriteta prohodne!

Beograd

SNEG VEJE U BEOGRADU! Glavaš: Sve službe na terenu, ulice prvog prioriteta prohodne!

Podeli vest

Vršilac dužnosti gradskog sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju sa građanima Darko Glavaš kaže da je preduzeće "Beograd put" u četvrtom stepenu angažovanja, čiste se ulice prvog prioriteta i dodaje da su prohodne

Glavaš je naveo da je na ulicama Beograda u kojem sneg pada već nekoliko sati, 120 kamiona, multikarova i mašina "Beograd puta", kao i još oko 50 vozila i mašina "Beogradskog vodovoda i kanalizacije" i "Gradske čistoće".

- Sve ekipe su na ulicama, intenzivno se tretiraju ulice prvog prioriteta, one su prohodne, a sređuju se i problematična mesta na trasama gradskog prevoza, čiste se trotoari širi od pet metara - rekao je Glavaš Tanjugu.


Sporadičnih problema ima na pojedinim linijama javnog gradskog prevoza, koje se, kaže Glavaš, rešavaju u "hodu", sa Dispečarskim centrom GSP i Sekretarijatom za javni prevoz.

Dodaje da pada sneg srednjeg intenizteta, da je u centralnim delovima grada pao u visini oko pet centimetara, ali i da se, prema trenutnoj prognozi, očekuje da sneg u centru u kontinuitetu pada do sutra u 10 sati, a u runbim delovima i do 12 ili 13 sati.

Na terenu su i ekipe "Vodovoda" i "Gradske čistoće", čiste se slivnici, kako bi oticao sneg koji se topi i kako ne bi došlo do pojave leda, dok ekipe "Čistoće" čiste stajališta, pešačke zone, pešačke prelaze i prolaze.

Sutra ujutru, u "prvoj smeni" čišćenju će se priključiti i ekipe "Parking servisa" i "Zelenila".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set