• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.03.2018

11:00

GORAN VESIĆ: Uskoro dva velika tendera za rekonstrukciju Karađorđeve i Trga republike

Beograd

GORAN VESIĆ: Uskoro dva velika tendera za rekonstrukciju Karađorđeve i Trga republike

Podeli vest

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je jutros da će uskoro biti raspisana dva velika tendera za rekonstrukciju centra Beograda - za rekonstrukciju Karađorđeve ulice i za rekonstrukciju Trga republike

- Mogu da najavim da ćemo narednih 10 do 15 dana raspisati dva velika tendera, jedan za rekontrukciju Karađorđeve ulice, ukupne vrednosti 920 miliona dinara - rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, biće rekonstruisani Savski kej, Savska ulica i sama Karađorđeva ulica, a radiće se i železnička pruga do kraja godine, pa će ljudi koji tamo žive imati konačno normalne trotoare, biće uređene fasade. On je dodao i da počinje da se radi Gradska galerija na Kosančićevom vencu, a lagumima će moći da se prođe iz Karađorđeve ulice gore na Kosančićev venac.

Rade se stepenice između beogradske Tvrđave i Beton hale i konačno će taj deo biti povezan pešački sa centrom grada, a Karađorđeva će, kako je istakao Vesić, postati jedna od najlepših ulica u gradu.

- Raspisali smo pre nekoliko dana tender za rekontrukciju samog savskog Trga, dela Karađorđeve i Savske, onaj prostor ispred Železničke stanice gde ce biti spomenik Stefanu Nemanji. Sređujemo sve od Savske ulice, savskog Trga, Karađorđeve, Železnicke stanice koja će postati muzej, autobuske stanice, sređivanje Karađorđeve, hotel Bristol i konačno će taj deo grada postati jedan od najlepših u Beogradu - naveo je Vesić.

Vesić je najavio i da će za dve nedelje biti raspisan tender za rekontrukciju Trga republike, biće obuhvaćena površina od hektar ipo i biće potrošeno 430 miliona dinara za samu rekontrukciju. Poziv je otvoren svim kompanijama da se jave na taj tender, radovi započinju na jesen, rekao je Vesić.

Kako je rekao, radice se kamene ploče, biće sklonjene one ogromne žardinjere, koje ne služe ničemu i to će biti mesto gde pešaci mogu da sednu i odmore se, a spomenik će sam doći do izražaja i biće to pravi gradski trg. On je rekao da će na mestu "Staklenca" biti jednog dana zgrada Opere i Baleta.

- Tu gde je "Staklenac" biće u dogovoru s Vladom vrlo brzo raspisan konkurs za izgradnju zgrade Opere i Baleta - rekao je gradski menadžer.

Vasina ulica biće u jednom trenutku zatvorena, sve do Studentskog trga, gde će se raditi podzemna garaža i spomenik Zoranu Đinđiću. Do maja sledeće godine je rok da se postave šine na Mostu na Adi, rekao je Vesić.

- Kada bude uspostavljena tramvajska veza između Banovog brda sa Novim Beogradom počećemo rekontrukciju Starog savskog mosta i sa izgradnjom novog mosta - rekao je Vesić, dodavši da će stari most biti repariran i da će biti postavljen negde u gradu kao biciklistički most. Novi savski most imaće šest traka, imaće biciklističku i pešacku stazu, na mestu gde je sada autobuska stanica biće tunel koji će rasteretiti saobraćaj u centru za oko 14 odsto, istakao je Vesić.

- Sa svim tim radovima otpočinjemo sledeće godine - dodao je on.

Vesić je rekao da se u okviru projekta uređenja centra grada rekonstruiše i Nušićeva ulica u onom delu od prolaza, od Dečanske ulice do Terazija.

Nušićeva će biti popločana, biće posađena stabla i postavljena nova rasveta, biće to pešačka zona, samo interventna vozila će moći da prođu kroz tu ulicu, neće moći da ulaze automobili.

- U poslednje četiri godine uradili smo 20.000 metara kvadratnih pešacke zone u centru grada, sledi uređenje Trga republike – kaže gradski menadžer.

(FOTO) Evo kako će izgledati TRG STEFANA NEMANJE ispred stare Železničke stanice u Beogradu!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set