• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beograd.rs

02.04.2018

12:39

VESIĆ: Beograd se priključio obeležavanju Svetskog dana borbe protiv autizma

Beograd

VESIĆ: Beograd se priključio obeležavanju Svetskog dana borbe protiv autizma

Podeli vest

Grad Beograd se priključio obeležavanju Svetskog dana borbe protiv autizma i zato će danas Most na Adi, Palata "Albanija", kao i fontane na Slaviji i Trgu Nikole Pašića biti obojene u svetlo plavo, najavio je gradski menadžer Goran Vesić

On je gostujući na TV Studio B  podsetio da je Grad Beograd 2014. godine prvo kroz projekte, a 2016. godine kroz direktnu budžetsku podršku uveo lične pratioce za osobe sa smetnjama u razvoju. Danas na teritoriji grada ima 350 ličnih pratioca, a deo njih, oko stotinu,  posvećen je deci koja imaju autizam.

– Pored toga imamo i petnaset dnevnih boravaka, a dva su specijalizovana za osobe sa autizmom. Naš budžet je ove godine povećan za dvadeset posto kada su u pitanju osetljive kategorije. To je politika grada i na taj način pokušavamo da sistemski priđemo svakom problemu – istakao je Vesić dodajući da današnja akcija, koja se sprovodi sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, treba da podseti javnost da taj problem postoji i da se grad Beograd ponaša kao odgovorna lokalna samouprava.

On je najavio da su danas uvedeni u posao dva izbođača za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda, Beli potok i Pinosava i oni će početi da rade već ove nedelje, a najkasnije u sredu krenuće i izgradnja postrojenja u Međulužju.  

– Počeli smo da radimo i Jelezovački kolektor koji će omogućiti da čitav taj kraj bude priključen i to kada se završi ukinućemo oko tri hiljade septičkih jama – rekao je gradski menadžer i dodao da je to važno za ekologiju i standard života.

Govoreći o radovima koji se izvode na beogradskim ulicama Vesić je rekao da oni svakako menjaju životne navike ljudi koji tu stanuju, ali se radovi moraju odvijati u roku i onda će građani iteko biti zadovoljni rezultatima.

– Ono što, međutim smeta je neodgovorno ponašanje pojedinaca koji automobilom ulaze u delove ulica koje su pretvorene u pešačku zonu ili se parkiraju ispred kafića i kladionica. Primer je Bezistan koji tokom večeri postaje parking. Ali novim Zakonom o bezbednosti saobraćaja povećane su kazne za takve prekršaje.  Važno je da kažem da se u ovom zakonu nalazi odredba koju je  Grad predložio a to je se nepropisno parkirano vozilo komunalna odmah uklanja, a ne kao do sada kada se davalo tri minuta da se za to vreme ukloni – rekao je Vesić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set