• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

17.04.2018

20:40

GLAVNI GRAD DOBIJA NOVO RUHO! Vesić: Beograd dobija 54 fontane, nastavak radova u BG na vodi

Beograd

GLAVNI GRAD DOBIJA NOVO RUHO! Vesić: Beograd dobija 54 fontane, nastavak radova u BG na vodi

Podeli vest

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je danas da će Beograd dobiti 54 fontane na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića i da će se one nalaziti na mestima koja sada izgledaju zapušteno, poput kružnih tokova na Novom Beogradu, kod Bogoslovije i Topčiderske zvezde

Vesić je rekao da će fontane biti izgrađene u narednih nekoliko godina na mestima na kojima na kojima ih nije bilo do sada, kao i da će biti manje od fontane na Slaviji.

- Važno je istaći da će svaka prigradska opština, takođe, dobiti po jednu fontanu, jer građani Obrenovca, Lazarevca, Grocke i ostalih prigradskih opština zaslužuju da im se ulepša okruženje - kazao je Vesić gostujući u Beogradskoj hronici. 

Gradski menadžer je istakao da radovi na projektu „Beograd na vodi“ teku po planu i da će građani za oko mesec dana videti novi bulevar, koji će spajati Karađorđevu ulicu i Bulevar vojvode Mišića.

- To je bulevar koji će na inicijativu predsednika Vučića nositi ime bivšeg američkog predsednika Vudroa Vulsona, koji je u vreme Prvog svetskog rata učinio mnogo za Srbiju. Ove godine, 28. juna, biće 100 godina od kako je Vilson proglasio Vidovdan 1914. godine Srpskim danom u Americi. Tog dana se srpska zastava vijorila nad Belom kućom i ovo je pravi način da mu se zahvalimo za sve što je uradio za srpski narod - dodao je Vesić. 

Prema njegovim rečima, građani mogu da vide da se prve dve kule u ''Beogradu na vodi'' završavaju, da se grade treća i četvrta kula, kao i tržni centar i Kula Beograd u okviru koje će biti „Sent Ridžis hotel“.

Vesić je naveo da pored Brankovog mosta, takođe, počinje izgradnja hotela, te da će se raditi i rekonstrukcija hotela „Bristol“.

Tanjug

Gradski menadžer je istakao da je ''Beograd na vodi'' najveći i najvažniji projekat za Beograd jer predstavlja investiciju od 3,5 milijardi evra. 

- Beograd na vodi će obezbediti srpskoj prestonici mesto na investicionoj mapi Evrope. ''Beograd na vodi'' je omogućio da velike infrastrukturne projekte, koji su decenijama bili na čekanju, pokrenemo sa mrtve tačke - naglasio je gradski menadžer. 

On je podsetio i da se vrši preseljenej Železničke stanice na proko i naveo da će železnička pruga do kraja godine biti izmeštena iz centra grada.

Dodao je i da su započeti radovi na izgradnji nove autobuske stanice na Novom Beogradu. 

Govoreći o rešavanju problema sa listama čekanja u vrtićima, Vesić je najavio da će Grad Beograd u narednom periodu uraditi sve da gradska javna preduzeća sa više od 1.000 zaposlenih u krugu preduzeća obezbede vrtić. 

- Tako ćemo olakšati život majkama i roditeljima jer će moći da povedu decu sa sobom kada krenu na posao i smanjiti listu čekanja u mnogim opštinama - naveo je Vesić.

Kako je rekao, prošle godine je u okviru projekta „Mreža škola“ adaptacijom prostorija u osnovnim školama obezbeđeno 1.500 mesta u vrtićima. 

- Pre nekoliko godina smo u sistem uveli privatne vrtiće, a ne bi trebalo zaboraviti činjenicu da vrtić sada mnogo manje košta nego pre četiri godine. Naš cilj da nijedno dete ne čeka mesto u vrtiću. Nadam se da će naš primer sa vrtićima u javnim preduzećima slediti i republička preduzeća - kazao je Vesić.

NOVA HALA "VELETRŽNICE" POČELA S RADOM! Vesić: Grad Beograd izdao upotrebnu dozvolu!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set