• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.04.2018

13:04

VESIĆ primio izraelskog maratonca Šaula Ladanija

Beograd

VESIĆ primio izraelskog maratonca Šaula Ladanija

Podeli vest

Gradski menadžer Goran Vesić primio je danas u Starom dvoru izraelskog maratonca Šaula Ladanija, rođenog Beograđanina, povodom 31. Beogradskog maratona koji se održava sutra

- Danas sam imao veliku čast i zadovoljstvo da poželim dobrodošlicu gospodinu Ladaniju, rođenom Beograđaninu, čiji je život veoma interesantan - rekao je Vesić novinarima nakon prijema.

On je naveo da je Ladani rođen u Beogradu 1936. godine, da preživeo rušenje roditeljske kuće u nacističkom bombardovanju Beograda 1941. godine i da je zajedno sa svojom porodicom napustio srpsku prestonicu pre 70 godina.

Ladani je dvostruki učesnik Olimpijskih igara, profesor emeritus na Ben-Gurion univerzitetu u Izraelu, svetski rekorder na prepešačenih 50 milja i nosilac Pjer de Kuberten medalje za izuzetan doprinos Olimpijskom pokretu, naveo je Vesić.

- Mi smo srećni što danas možemo da mu poželimo dobrodošlicu u Beograd i da mu kažemo da je sve ono što je postigao u poslednjih 70 godina i naš uspeh i da smo na to ponosni. Ponosni smo što je Ladani rođeni Beograđanin i što je, svojim radom u svetu, pronosio i slavu našeg grada - istakao je Vesić.

On se zahvalio predsedniku "Color Press Grupe" Robertu Čobanu koji je Ladanija pozvao da dođe u Beograd.

- To je još jedan dokaz kako možemo dobro da sarađujemo i kako svi zajedno možemo da radimo korisne stvari za naš grad - dodao je gradski menadžer.

Ladani je rekao da je veoma srećan što je u Beogradu jer je to njegovo rodno mesto.

- Ovo je mesto u kojem sam rođen i odakle nosim veoma lepe uspomene iz detinjstva. Zahvaljujem se puno Beogradu i svima koji su me pozvali da dođem i lepo ugostili - rekao je Ladani koji će sutra učestvovati u polumaratonu, ali neće trčati već će stazu preći brzim hodom.

Prijemu je, između ostalih, prisustvovao i predsednik Color Preš Grupe Robert Čoban koji je rekao da pre godinu dana, istražujuću na internetu, naišao na Šaula i čitao o njegovoj fascinantnoj biografiji.

- Rekao sam prijateljima iz Izraelske ambasade da bi bilo sjajno da ga pozovemo na Beogradski maraton. Kontaktirao sam gradskog menadžera, ljude iz Olimpijskog komiteta i sve one za koje mislim da je značajno da razgovaraju sa njim...ovo je dokaz da svi zajedno možemo da radimo sjajne stvari koje će ostati u divnoj uspomeni i njemu (Ladaniju) i biti primer kako i ubuduće treba da radimo - naveo je Čoban.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set