• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

23.04.2018

20:29

(FOTO) VESIĆ: Knjige za decu iz Doma "Dragutin Filipović Jusa"!

Beograd

(FOTO) VESIĆ: Knjige za decu iz Doma "Dragutin Filipović Jusa"!

Podeli vest

Gradski menadžer Goran Vesić je danas povodom Svetskog dana knjige obišao Dom "Dragutin Filipović Jusa" i mališanima koji tu borave doneo knjige

Reč je o Domu koji se nalazi u sklopu Centra za zaštitu odojčadi dece i omladine u Beogradu, a osim knjiga deca su na poklon dobila i slikovnice, bojanke, slagalice i bojice.

Vesić je podsetio da se Svetski dan knjige u svetu, kao i kod nas, obeležava 23. aprila na dan smrti dva velika evropska pisca - Migela de Servantesa i Viljema Šekspira.

- Zato je danas bila prilika da knjige poklonimo deci kojoj je to najpotrebnije, a to su deca koja se nalaze u Domu "Dragutin Filipović Jusa" na Vračaru" - rekao je Vesić i dodao da je ta ustanova renovirana zahvaljujući turskoj agenciji "TIKA" koja je za to uložila novac.

Gradski menadžer je rekao da je knjige donirao Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Grada Beograd.

- Danas sam došao ovde da ovoj deci poklonim knjige, da malo čitamo i da im na taj način ulepšamo detinjstvo, ali i da pokažemo da društvo odgovorno brine o njima - naglasio je Vesić.

Tanjug

Predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković je rekao da u Domu "Dragutin Filipović Jusa" borave deca bez roditeljskog staranja o kojima zaposleni u toj ustanovi veoma dobro brinu.

- Bilo šta da im treba, Gradska opština Vračar im je na usluzi - dodao je Nedeljković.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević je zahvalila gradskom menadžeru na svoj pomoći i podršci koju daje ustanovama socijalne zaštite u Beogradu.

Tanjug

Kako je dodala, u budžetu za 2018. opredeljeno je dovoljno sredstava da se pomogne i zbrine svako dete u Beogradu kome je pomoć potrebna.

Tanja Karadžin iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva je rekla da je to najstarija i najbrojnija izdavačka kuća na Balkanu, koja uvek izlazi u susret ovakvim akcijama i dodala da će tako biti i ubuduće.

Kapacitet Doma "Dragutin Filipović Jusa" je 30 mesta i u njemu borave deca uzrasta od tri do sedam godina.

Ispunjava najveći broj dnevnih porodičnih funkcija za decu tog uzrasta: nega, stimulacija razvoja, sticanje navika, igre, uključivanje u predškolske ustanove, priprema za školu.

Tanjug

U sklopu te ustanove nalazi se prihvatna stanica, kapaciteta 12 mesta za decu uzrasta tri do sedam godina koja pruža hitno zbrinjavanje i brigu akutno zanemarene i zlostavljane dece.

(FOTO) VESIĆ ODUVAO ŠABIĆA: Tako izgleda kad se neko PRAVI PAMETAN!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set