• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.05.2018

09:48

(FOTO) VESIĆ: Do kraja maja novi tenderi za uređenje grada!

Beograd

(FOTO) VESIĆ: Do kraja maja novi tenderi za uređenje grada!

Podeli vest

Gradska uprava Beograda u maju će raspisati tender za uređenje dela Karađorđeve ulice i Trga Republike, ukupne vrednosti 15 miliona evra, a prvi tender biće raspisan u ponedeljak, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

On je za "Večernje novosti" od nedelje kazao da će istovremeno biti uklonjene i šine sa pruge, a da će taj prostor biti pretvoren u šetalište.

Prema njegovim rečima, traže se i izvođači radova na rekonstrukciji Karađorđeve ulice od Brankovog mosta do Pariske ulice, kao i Savskog keja u istoj dužini.

- Železnička pruga koja se sada nalazi između keja i ulice biće uklonjena do kraja godine, a samo priobalje će biti uređeno na sličan način kao Sava promenada ispred "Beograda na vodi" - izjavio je Vesić.

Beograd.rs

On je dodao i da se uređuju i plato i spiralne stepenice, koje su veza sa pasarelom koja spaja kej i Beogradsku tvrđavu preko Bulevara vojvode Bojovića.

On je podsetio da je pored te lokacije pristanište kroz koje prolazi veliki broj turista koji kruzerima dolaze u Beograd.

Beograd.rs

- Što se tiče Karađorđeve ulice, već smo uradili fasade. Sada će tramvajska pruga u jednom delu biti izmeštena, a ulica će dobiti šire trotoare i dvosmernu biciklističku stazu - rekao je Vesić.

Beograd.rs

Govoreći o uređenju Trga Republike Vesić je kazao da će taj prostor ubuduće biti namenjen pešacima, kao i da će biti uklonjene velike žardinjere i trafike, a posađena nova stabla, uređene zelene površine, a biće rekonstruisani i delovi Francuske, Kolarčeve i Makedonske ulice jer su u toj zoni projektovane četiri saobraćajne trake.

Beograd.rs

- Kada Vlada Srbije bude raspisala međunarodni konkurs za izgradnju zgrade Opere i baleta na mestu sadašnjeg "Staklenca" i kada ova zgrada bude izgrađena, to će biti moderan centralni trg, poput onih koji postoje u svim evropskim gradovima - rekao je Vesić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set