• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.05.2018

10:51

POČELA KONSTITUTIVNA SEDNICA SKUPŠTINE BEOGRADA! Burno od početka, VESIĆ: ĐILAS ZLOUPOTREBLJAVA ZASEDANJE!

Beograd

POČELA KONSTITUTIVNA SEDNICA SKUPŠTINE BEOGRADA! Burno od početka, VESIĆ: ĐILAS ZLOUPOTREBLJAVA ZASEDANJE!

Podeli vest

Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda počela danas oko 10 časova. Nikodijević: Gradonačelnik u zakonskom roku

Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda počela je već u prvim minutima u oštrom tonu, polemikom između Dragana Ðilasa i Gorana Vesića, nakon što je Vesić najavio formiranje anketnog odbora koji će analizirati kako se obogatio bivši gradonačelnik.

Ðilas je tražio da se proširi dnevni red sednice i da se formira komisija koja će utvrditi kako su raspodeljena sredstva koje je država svojevremeno prebacila Centru za socijalni rad. 

Vesić mu je odgovorio da je danas konstitutivna sednica na kojoj se potvrđuju odbornički mandati i bira predsednik Skupštine grada i ocenio da Ðilas pokušava da zlupotrebi tu sednicu. 

Pink.rs/Tanjug

- Ðilas je pokusao da zloupotrebi zasedanje i da Skupština ne raspravlja o tome sta je on radio kao gradonacelnik. On je podelio 728 miliona dinara između 2008. i 2013. godine i ako skupština o nečemu treba da raspravlja, onda treba da raspravlja o tome kako se on on obogatio dok je bio gradonačelnik - rekao je Vesić. 

Vesić je tim povodom najavio formiranje anketnih odbora. 

Ocenio je i da je Ðilas svojim nastupom danas pokušao da prekraja volju građana i da spreči većinu da konstituiše gradski parlament. 

Kako kaže, Ðilas ne želi da se priča o dugu od 1,2 milijarde evra, želi da zameni teze i da se ne priča "kako se kralo dok je on bio na vlasti". 

- Ðilas nije bio prisutan 42 sednice. Danas mu je legla uplata od 632.000 dinara za nerad - rekao je Vesić. 

Skupština grada je izabrala verifikacioni odbor za potvrđivanje mandata odbornicima.

Na toj sednici trebalo bi da se potvrde mandati novim odbornicima, izaberu predsednik Skupštine grada, njegov zamenik i sekretar Skupštine. Sednicom do izbora predsednika Skupštine predsedava najstariji odbornik Profir Rančić iz Partije ujedinjenih penzionera Srbije.

Na konstitutivnoj sednici bira se i nova Gradska izborna komisija, jer njen sastav treba da odražava sastav Skupštine grada, odnosno da u komisiji sve liste imaju po onoliko predstavnika koliko je srazmerno procentu glasova osvojenih na gradskim izborima, održanim još početkom marta ove godine. 

Po konstituisanju Skupštine teče rok od 30 dana za izbor gradonačelnika Beograda. 

- Beograd će dobiti novog gradonačelnika u zakonskom roku od 30 dana od dana konstituisanja gradske skupštine - rekao je Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine grada u izjavi za Televiziju Prva. 

- Beograd funkcioniše normalno i svi dosadašnji činioci izvršne vlasti u gradu od gradonačelnka, zamenika, i članova Gradskog veća nastavljaju da obavljaju svoj posao sve do izbora novih organa izvršne vlasti. Svi komunalni sistemi i sve gradske službe rade uobičajeno - rekao je Nikodijević. 

On je istakao da je načelni dogovor da gradsku skupštinu nastave da vode ljudi koji su tu funkciju obavljali u protekle četiri godine, uključujući i predsednika i zamenika predsednika, kao i sekretara i zamenika sekretara Skupštine. O tome će se danas, kako je rekao, izjasniti gradski odbornici. 

Nikodijević je rekao da nema potrebe za tenzijama u gradskom parlamentu i da postoji princip rada koji je ustanovljen u proteklom periodu. 

- Ovde nema politike, već je u pitanju dnevni život gradjana Beograda i to su teme koje ne bi trebalo da izazivaju velike tenzije. Ako se budemo držali toga da svi zajedno budemo posvećeni gradskim temama i boljem životu gradjana, nema razloga za preterane tenzije. Nećemo dozvoliti nikome da iskače iz pravila koja smo ustanovili i zato očekujem od svih odbornika uvažavanje i poštovanje bez obzira na različite političke stavove - rekao je Nikodijević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Aleksandar Makedonski

pre 5 godina

dosta neprofesionalno od strane dilasa

Ana

pre 5 godina

U pravu je Vesić, svo to bogatstvo Đilasovo treba da se izanalizira.

Jocke

pre 5 godina

A mi smo zaboravili šta je radio Đilas, svi inače patimo od amnezije. Koliko ovaj čovek nema srama,ovo je strašno.

jarkooo

pre 5 godina

Tajkun Djilas je teska sramota od politicara! Prevearant kakvog nigde nema!

Bole

pre 5 godina

A šta očekivati od Đilasa? Kad je on šta konstituisao i stvorio? Samo zna da uništava.

Marko

pre 5 godina

Када је толике године злоупотребљавао место градоначелника и пунио своје џепове, што би му био проблем седницу?

Laza

pre 5 godina

Када је толике године злоупотребљавао место градоначелника и пунио своје џепове, што би му био проблем и седницу града??

Tirke

pre 5 godina

Када је толике године злоупотребљавао место градоначелника и пунио своје џепове, што би му био проблем скупштину града???

esma

pre 5 godina

Građani Beograda žele gradsku skupštinu koja će raditi u nihovom interesu

đorđe

pre 5 godina

Ukazano poverenje se nesme izneveriri.I ne sme se dozvoliti da Đilas remeti rad gradske Skupštine.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad!
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad!

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set