• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.05.2018

10:20

(FOTO) STOJANOVIĆ: NEMA RAZLOGA ZA PROTEST TAKSISTA: Razgovori se ne vode na ulici!

Beograd

(FOTO) STOJANOVIĆ: NEMA RAZLOGA ZA PROTEST TAKSISTA: Razgovori se ne vode na ulici!

Podeli vest

Ne postoje razlozi za protest taksista, koji su jutros blokirali Trg Slaviju i Nemanjinu ulicu u Beogradu, rekao je danas pomoćnik ministra saobraćaja Saša Stojanović i poručio da razgovore o problemima taksista ne treba voditi na ulicama glavnog grada

 Stojanović je ocenio da je licimerno da ovo udruženje koje protestuje, učestvuje mesec dana u Radnoj grupi o izmenana Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, a da sada blokiraju saobraćaj, te istakao da sa njima neće razgovarati na ulici.
Ugovorna privredna taksi komora Srbije, kako su naveli u saopštenju, traži da se zaustavi predlog promena i dopuna Zakona o prevozu putnika u drumskom saobracaju, da se iskoreni nelegalan prevoz u celoj Srbiji, promeni način reprograma duga i poštuje pravilo "jedan vozač, jedno taksi vozilo".

- Nemaju nijedan razlog za protest. Imamo redovne sastanke radne grupe, bili su na četiri sastanka. Na ulici ne treba da razgovaramo. Licemerno je da učestvuju u radnoj grupi, a da pripremaju štrajk. Poslednji njihov pamflet za generalni štrajk ima političku konotaciju - rekao je Stojanović.

Tanjug

Stojanović je gostujući na Prvoj pokazao i izveštaj sa poslednjeg sastanka održanog 27. aprila, gde su, kako je naveo, taksisti učesnici protesta, izrazili zadovoljstvo, a onda se na sledećem sastanku koji je održan juče nisu pojavili. 

- U pitanju je lična promocija i pozicioniranje ovog udruženja na tržištu taksi usluga - ocenio je Stojanović.

Sa zahtevima ovog udruženja, međutim, ne slaže se veliki broj najvećih taksi udruženja, kao što su Sindikat taksi vozača i autoprevoznika "Nezavisnost", Savez taksi udruženja Srbije "Satus", kao i taksi asocijacije Beograda i Novog sada i Niša.

Prvi zahtev ovih prevoznika jeste da neko iz Vlade sasluša njihove predloge za izmenu Zakona o prevozu putnika, ali i ukidanje internet aplikacije "Kar go". 

Tanjug

Žele da se ograniči broj prevoznika, a ne vozila u gradu, kako na jedno vozilo ne bi mogla da se zaposle trojica taksista, pokrenuli su pitanje dobijanja i izdavanja licenci, monopolizacije lokacija od posebnog znacaja, poput aerodroma. 


Stojanović tvrdi da je jedini razlog za štrajk samopromocija jednog taksi udruženja, navodeći da u Beogradu ima 6.500 taksista, a na ulici ih je samo 250. 
U centru Beograda je rano jutros počeo štrajk taksista okupljenih oko Ugovorne privredne taksi komore Srbije, koji su blokirali prilaze Trgu Slavija.

GUŽVA U CENTRU BGD! Taksisti blokirali Slaviju!

Saobraćaj je obustavljen u Beogradskoj ulici, ulici kralja Milana, i u delu Nemanjine ulice od Resavske, gde se nalazi više vladinih minsitarstava, a policija usmerava vozila na alternativne pravce.
Kako je rečeno Tanjugu u dispečerskom centru GSP-a, trenutno ne rade tramvajske i trolejbuske linije koje idu preko Slavije, dok autobusi koriste okolne ulice.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set