• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Inforemr.rs

15.05.2018

15:29

PAMETNO JAJE IZ FRIŽIDERA JAVLJA ŠTA JE OD HRANE POKVARENO: Tehnički fakultet na Sajmu tehnike ima genijalnu inovaciju!

Beograd

PAMETNO JAJE IZ FRIŽIDERA JAVLJA ŠTA JE OD HRANE POKVARENO: Tehnički fakultet na Sajmu tehnike ima genijalnu inovaciju!

Podeli vest

Na 62. Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća od 21. do 25. maja na Beogradskom sajmu predstaviće se i Tehnički fakultet iz Novog Sada s pametnim jajetom i aplikacijom "govorni asistent"

Pametno jaje uz pomoć senzora merenjem temperature i vlage određuje tačno vremensko trajanje namirnica u frižideru. 

Druga inovacija ove visokoškolske ustanove je "govorni asistent", aplikacija za kompletno upravljanje mobilnim telefonom putem glasa bez upotrebe ruku. 

Sajam je otvoren od 10 do 18 sati. Pojedinačna ulaznica je 300, a grupna 200, dok je za studente i učenike stručnih škola 100 dinara, koliko košta i parking po satu.  


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 5 godina

Бадава Вам "паметна" јаја, ако вам се "поквари"... - кобасица...!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set