• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.05.2018

11:31

VESIĆ: Fajnal-for donosi 18 MILIONA EVRA prihoda od turizma!

Beograd

VESIĆ: Fajnal-for donosi 18 MILIONA EVRA prihoda od turizma!

Podeli vest

Naša politika je da svake godine organizujemo jedno veliko sportsko tamičenje, jer to donosi višestruku korist gradu i zemlji, kaže gradski menadžer Goran Vesić, koji navodi da će predstojeći Fajnal-for Evrolige Beogradu doneti 18 miliona evra prihoda od turizma

- Fajnal for Evrolige je najveći košarkaški događaj na svetu ove godine, ako se izuzme NBA, ali i jedan od najvećih sportskih događaja ove godine, posle Svetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji - rekao je Vesić za Politiku, uoči početka Fajnal fora u Beogradu.

Od sutra do nedelje, u "Štark areni", četiri kluba boriće se za naziv najboljeg na kontinentu - šampion Fenerbahče (Turska), CSKA (Rusija), Real (Španija) i Žalgiris (Litvanija). 

- Fajnal for će biti direktno prenošen u više od 200 zemalja, nekoliko stotina miliona ljudi će u raznim fazama gledati utakmice, svuda će se videti da je to u Beogradu, videće se naši promotivni spotovi. To je dobro za razvoj turizma, ali i za investicije - objašnjava Vesić.

Kako kaže, povodom Fajnal fora, očekuje se oko 15.000 turista - uglavnom iz Turske, Španije, Rusije i Litvanije.

- Nije nam bilo skupo da platimo "ulaznicu" 2,25 miliona evra jer samo od prodaje loža grad će imati milion evra, a tu je i porez na šest miliona evra koliko je Evroligin prihod od prodaje ulaznica - navodi gradski menadžer.

Prema njegovim rečima, prosek boravka turista u Beogradu je četiri noćenja, pa kad se to pomnoži sa 15.000 turista koliko ih se očekuje - to je ukupno 60.000 noćenja.

- Ako to pomonožite sa 300 evra, koliko prosečni turista ostavi u Beogradu, dobićete 18 miliona evra. Ovaj iznos će se u Beograd sliti najdirektnije. To, naravno, neće sve otići gradu Beogradu, ali će zaraditi hoteli, kafići, šoping molovi, turistički vodiči... - kaže Vesić.

Posle Evropskog prvenstva u vaterpolu, dvoranskog u atletici, pa u futsalu, i sada završnog turnira Evrolige, on najavljuje i Evropsko prvenstvo za košarkašice dogodine. "Beograd je sportska prestonica Evrope.

 Svaka čast Londonu, Parizu i nekim drugim gradovima, ali oni s nama ne mogu da se mere kad je reč o sportu. Borićemo se za nova takmicenja, tako što ćemo poboljšati transport i infrastrukturu", ističe Vesić.

 Nada se, kaže, i da ćemo uskoro imati nacionalni stadion, koji bi nam dao mogućnost da se kandidujemo za organizaciju finala Lige šampiona u fudbalu ili Lige Evrope. 

- Nema bolje promocije za grad od sportskih takmičenja - zaključuje gradski menadžer.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set