• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.05.2018

14:52

DANI MONMARTRA U SKADARLIJI od 26. do 28. maja

Beograd

DANI MONMARTRA U SKADARLIJI od 26. do 28. maja

Podeli vest

U Beogradu će od 26. do 28. maja biti održana manifestacija "Dani Monmartra na Skadarliji", u okviru koje će posetioci moći da uživaju u izložbi fotografija "Monmartr srce Pariza", francuskoj šansoni, srpskim i francuskim vinima i specijalitetima

 

To je najavljeno na današnjoj konferenciji u Starom dvoru, na kojoj je govorio i gradski menadžer Goran Vesić, pokrovitelj manifestacije.

On je rekao da je veoma srećan jer je ostvarena ideja koja postoji duže od godinu dana, a to je da se obnovi saradnja između Skadarlije i Monmartra, odnosno Beograda i Pariza.

Beograd.rs

Vesić je naveo da je Sporazum o bratimljenju Skadarlije i Monmartra potpisan 1977. godine i da su na osnovu toga održavani uzajamni susreti dva naroda.

- To je trajalo do početka ratova i raspada Jugoslavije kada je ta tradicija, nažalost, prekinuta. Pokušana je obnova 2012. godine, ali nije zaživela. Verujem da smo mi sada uspeli da obnovimo tu saradnju i da će ona biti nastavljena - rekao je Vesić.

Gradski menadžer kaže da je veoma ponosan što će se kroz saradnju dva umetnička kvarta promovisati vrednosti srpskog i francuskog društva.

Beograd.rs

On je istakao da Skadarlija nije samo srpski, već i evropski brend i da nema stranca koji dođe u Beograd, a da ne poseti jedno od tri najposećenijih mesta - Beogradsku tvrđavu, Hram Svetog Save i Skadarliju. - Kroz promociju Skadarlije mi ustvari promovišemo Srbiju i jedan lepi, stariji Beograd, i pokazujemo da smo evropski narod koji ima svoju kulturu i tradiciju - naglasio je Vesić.

Ambasador Francuske u Beogradu Frederik Mondoloni je poručio da su veze koje spajaju Srbiju i Francusku mnogo jače od onoga što može da ih razdvaja.
Podvukao je da su odnosi između dve zemlje u fazi razvoja u svim oblastima - političkim, ekonomskim i kulturnim, ali i dodao da je jedan od prioriteta na kojima treba da se radi turizam.

Beograd.rs

Mondoloni je istakao da Skadarlija i Monmartr imaju mnogo toga sličnog - lepotu, kvalitet gastronomije i umetničke ponude.  

 
Direktor kompanije "Color Media Communications" Robert Čoban rekao je da ideja o obnovi saradnje između Beograda i Pariza postoji već nekoliko godina, tačnije od 2014. godine, i dodao da je gradski menadžer prvi koji je imao razumevanja da se ta ideja sprovede u delo.

Istakao je da je u okviru manifestacije "Dani Monmartra na Skadarliji" pripremljen zanimljiv program, kako za domaće, tako i za goste iz Pariza.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Analiza publiciste Nikole Milovančeva ogolila pravu istinu: Vojvođanin poštuje svog suseda i njegovu veru!
Politika

Analiza publiciste Nikole Milovančeva ogolila pravu istinu: Vojvođanin poštuje svog suseda i njegovu veru!

Veliki deo javnosti su iznenadili objavljeni dubrovački istupi Dinka Gruhonjića, vanrednog profesora novosadskog univerziteta, koji su odisali neskrivenom mržnjom prema državi u kojoj se, došavši iz druge sredine, našao i nalazi svoje uhljebljenije, kao i patološkom mržnjom prema većinskom narodu u toj državi, i prema Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi. Možda toga iznenađenja ne bi bilo, da je naša javnost, na neke ranije izjave istog kreatora (ili zvučnika?), reagovala oštrije i kazala: dosta je sada, prešao si meru, ako ti ne valja ovde – put pod noge, tamo odakle si došao ili bilo gde drugde!

19.03.2024

09:45

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set