• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.05.2018

22:12

AJA JUNG: U Beogradu prva internacionalnu baletsku škola

Beograd

AJA JUNG: U Beogradu prva internacionalnu baletsku škola

Podeli vest

 Imamo u Beogradu prvi internacionalnu osmogodišnju balestku školu sa ciljem da je širimo od centra ka periferiji, prema čitavoj Srbiji, kazala je večeras Aja Jung direktorka Nacionalne fondacije za igru u Beogradu povodom dobijanja akreditacije Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. 

Svečanosti u prostorijama Nacionalne fondacije za igru prisustvovala je i premijerka Ana Brnabić i ambasador Italije u Beogradu Karlo Lo Kašo. 

Jung je naglasila da je zajedno sa svojim saradnicima 2004. godine započela avanturu koja se danas zove Beogradski festival igre. 

- Naš festival je vrlo brzo posato brend i neverovatno važna manifestacija za grad. Osetila se potreba da nauzgled veliko preduzeće ima svoj odsek društvene odgovornosti, pa je tako nastala Nacionalna fondacija za igru sa idejom da nešto od tih velikih produkcija, koreografa, baletskih igrača...ostane za naše mlade igrače i za našu decu - kazala je Jung. 

Tanjug

Ona je napomenula da je 2011. godine u septembru otpočela rad na baletskoj školi pre sevega zbog protoklola koji je napravljen sa teatrom milanske Skale. 

Sve se to dogodilo zahvaljujući gostovanju Teatra milanske Skale na našem Beogradskom festivalu igre. Krajem 2012. godine otpočeli smo proces akreditacije naše škole po planu i programu Akademije za balet iz Rima. Nakon samo tri odlaska u RIM i razmene neophodne dokumentacije već 2013. godine nas je obradovala vest da je naša škola priznata od italijanskog Ministarstva prosvete - kaže Jung i dodala: 

Od tog trenutka smo sve te papire preveli našem Ministarstvu kulture i informisanja, dodali tonu još nepotrebnih papira i evo nas... Prošlo je 5 godine i pre samo par nedelja dobili smo akreditaciju.

Tanjug

Ambasador Italije u Beogradu izrazio je sreću jer prisustvuje tako važnom događaju. 

"Pričaao sam nedavno sa premijerkom Brnabić o kulturnoj saradnji. Ova škola je najbolji dokaz izuzetne saradnje na polju kulture između Srbije i Italije" kazao je Karlo Lo Kašo. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set