• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.06.2018

12:11

(FOTO) VESIĆ: Novi stubovi na Trgu Nikole Pašića

Beograd

(FOTO) VESIĆ: Novi stubovi na Trgu Nikole Pašića

Podeli vest

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas Trg Nikole Pašića, gde su u toku radovi na postavljanju novih prepreka i barijera koje će onemogućiti neovlašćene ulaske vozilima na prostor trga

Vesić je istakao da je Trg Nikole Pašića jedno od omiljenih mesta Beograđana i lokacija na kojoj se organizuju najznačajniji gradski događaji. 

Prema rečima gradskog menadžera, ovaj prostor je u prethodnom periodu pretrpeo niz oštećenja zbog vozila koja neovlašćeno ulaze na trg, saopštio je Sekretarijat za informisanje. 

Beograd.rs

 - Grad Beograd je više puta postavljao prepreke i barijere kako bi se onemogućilo uništavanje trga, ali su vandali iste redovno pomerali i uništavali. Javno komunalno preduzeće „Beograd-put” uradilo je novi projekat postavke barijera kojim će se onemogućiti ulazak na prostor trga. Biće postavljeni potpuno novi uranjajući stubovi na zaključavanje koje će koristiti hitne službe i komunalna preduzeća za kontrolisan ulazak na trg zbog potrebe obavljanja radova ili intervencije -  rekao je Vesić i dodao da nove uranjajuće stubove nije moguće demontirati bez građevinskih mašina. 

Beograd.rs

On je dodao da će u narednom periodu nadležne službe svaku zloupotrebu sankcionisati. 

 - Sada se postavlja nova signalizacija, 20 novih stubića sa drugačijim, jačim temeljom i uranjajući stubić sa zaključavanjem, a sve u cilju povećanja bezbednosti korisnika Trga Nikole Pašića. Ovo je samo nastavak aktivnosti na očuvanju trgova i pešačkih zona -  poručio je Vesić. 

Beograd.rs

Gradski menadžer je dodao da će sledeće aktivnosti ovog tipa biti urađene na Kosančićevom vencu i to na zahtev građana. 

 - Tamo će ulaz biti dozvoljen samo stanarima, komunalnim vozilima i hitnim službama -  istakao je Vesić. 

Vesić je najavio da će Beograđani tokom predstojećeg Svetskog prvenstva u fudbalu, koje se održava u Rusiji, moći da prate utakmice Mondijala na Trgu Nikole Pašića. 

 - Biće postavljen veliki video-bim, štandovi grada i opština i siguran sam da će ljubitelji fudbala uživati - zaključio je Vesić. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bgd

pre 5 godina

Čoveče, moraš li da se slikaš za svaki postavljeni stubić ili metar asfalta? To su tekuće stvari koje treba da rešavaju javna preduzeća a ne gradski menadžer...

XXL

pre 5 godina

Koja vest gradski menadžer postavlja stupčiće.

deda Raša

pre 5 godina

Vesicu, ajde, radi saradnje, dodjite kod mene na Banjicu i objasnite nam kuda da predjemo ulicu. Molim moj list Informer da mu prosledi moj mejl. U mom komentaru je povazana skola, pijaca, ambulanta, autobuska, tramvajska i trolejbiska stanica, gde ima mnogo. mnogo problema. Nemojte ici linijom manjeg otpora a kod nas u MZ Banjica doci samo pred izbore, sto se dogodilo prosli put,

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set