• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.06.2018

19:56

STAH SE UVUKAO U KOSTI ŽITELJA BEOGRADSKOG NASELJA! Počela prava najezda ZMIJA! Metarski smuk zamalo pao DETETU NA GLAVU!

Beograd

STAH SE UVUKAO U KOSTI ŽITELJA BEOGRADSKOG NASELJA! Počela prava najezda ZMIJA! Metarski smuk zamalo pao DETETU NA GLAVU!

Podeli vest

Izuzetno toplo vreme krajem maja i početkom juna Beogradu kao i celoj Srbiji donelo je pravu najezdu zmija

Najveći broj gmizavaca uhvaćen je u prigradskim naseljima,a prema podacima "Zoohigijene" od početka sezone uhvaćeno je čak tridesetak zmija, što je 10 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

Bujna vegetacija posebno je primamljiva za njih, pa ih tako ima u delovima grada orijentisanim prema Avali, Kosmaju, Borči, Ovči, na Višnjici, Karaburmi, Novom Beogradu... 

Tri zmije, velike nalik debelom užetu, pronađene su u beogradskom naselju Ledine, na samo nekoliko metara od stambene zgrade.

Među sugrađanima koji su ovih dana zmije otkrili u svom najbližem komšiluku je i Anja Čičić. Ona i njeni susedi su na prostoru namenjenom za garaže pronašli ove gmizavce.

- Na zapuštenom prostoru iza zgrade, koji je prvobitno bio namenen za garaže koje nikad nisu završene često se okuplja komšiluk. Tako je bilo i prošle nedelje, kad nas je iznenadio neobičan, tup zvuk. Zvučalo je kao da je nešto teško palo na beton, a kad smo se okrenuli imali smo i šta da vidimo. Dve isprepletane zmije pale su na mesto na kojem su se juče igrala mala deca iz komšiluka - kazala je Anja za Espreso.

Susedi Bojan, Vlada i Ljuba odmah su reagovali. Jednu zmiju uspeli su pomoću štapa uspeli da ubace u neki kanister, dok su druge komšije pozvale „Zoohigijenu”.

Dok je jedna zmija uhvaćena, druga zmija je uspela da odgmiže u prostor iznad garaže gde se nalazi žbunje, da bi je nekoliko sati kasnije uhvatili radnici „Veterine”.

Oni su, prema rečima naše sagovornice, preuzeli zmiju i rekli da je bezopasna, odnosno da je reč o smuku, koji je inače neotrovan - kaže Anja i ističe da nikom od komšija nije bilo prijatno jer su gmizavci bili dugački više od metra.

(VIDEO) INVAZIJA ZMIJA U VRANJU: Ljude spopadaju sa svih strana, iz jednog automobila izvađen SMUK OD DVA METRA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set