• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.06.2018

09:17

RADOJIČIĆ: Čast mi je što ćemo početi gradnju metroa

Beograd

RADOJIČIĆ: Čast mi je što ćemo početi gradnju metroa

Podeli vest

Novi gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kaže da je svestan velike odgovornosti koju taj posao nosi i da je na to spreman, ističući da u svom timu ima prekaljene političke borce sa kojima će, uveren je, činiti sjajan tim za Beograd

- Kad sam prvi put razgovarao sa predsednikom Vučićem, odmah mi je rekao da me vidi na ovom mestu i da veruje da mogu da odgovorim izazovima posla. Imali smo listu na kojoj je bilo nekoliko ljudi koji bi mogli sjajno da obavljaju ovaj posao. Kockice su se složile a ja sam dobio šansu. Verujem da je predsednik sa svojim bogatim političckim iskustvom dobro prepoznao da ja to mogu -  rekao je Radojičić za "Večernje novosti".

Na konstataciju lista da se spekuliše da će najvažnije odluke iz senke vući Goran Vesić, Radojičić kaže da "Vesić neće biti u senci".

 - Naprotiv, on je "ključni igrač" našeg tima i njegovo političko iskustvo i poznavanje gradske uprave mogu biti tas koji će opredeliti da li ćemo biti uspešni. Moja procena je da smo obojica timski igrači i već imamo otvoren i direktan odnos -  naglašava on.


Ističe da će zahvaljujući predanom radu uprave koju nasleđuje, imati tu čast da započnu izgradnju beogradskog metroa.

 - Moramo doneti dobre odluke i upoznati javnost sa detaljima ovog projekta. Neophodno je da se umreži čitav javni prevoz kako bismo imali manje putničkih vozila i rasteretili grad. Metro će našu prestonocu staviti na mapu velikih svetskih metropola, a Beograđani će brže stizati kući s posla -  rekao je on. 

Govoreći o opoziciji u gradskoj skupštini, Radojičić kaže da je spreman da čuje konstruktivne kritike, ali i da ne dozvoli da ga pokoleba "nedobronamerna buka".

 - Tu sam da uradim dobre stvari za Beograd. Ovo je demokratsko društvo, posao opozizije je da nas kritikuje i nadgleda, i nadam se da će to raditi fer i u skladu sa demokratskim principima kojima svi težimo - zaključio je novi gradonačelnik. 



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Predrag

pre 5 godina

Radojicic ima odlicne ideje koje ce sprovesti u delo.

Ana

pre 5 godina

Sjajan tim kojim će napredak Beograda biti i vidljiv i nedostižan.

Edmund dantes

pre 5 godina

Dr Radojicic je ozbiljan covek koji svojim znanjem i postenjem zeli da pomogne beogradu i drzavi nadamm se da cemo ovakvu osobu znati da cenim i postujemo.

Nena

pre 5 godina

Ubedjen sam da ce novi gradonacelnik sve sto je obecao i ispuniti.

aleksa

pre 5 godina

Tako je! Biće to pun pogodak. To je Beogradu preko potrebno i ne sumnjamo u ostvarenje ciljeva

Nikola

pre 5 godina

Veoma je važno što će Radojičić započeti mnoge važne projekte a jedan od najvažnijih je izgradnja Metroa.

natalija

pre 5 godina

Novi gradonacelnik vece krece u obavljanju svojih duznosti, sada izgradja metroa a nadalje rad na jos mnogih pogodnosti za gradjane i razvijanje i unapredjenje prestonice.

Nina

pre 5 godina

Uspesan i ispunjen covek. Bice dobar gradonacelnik!

GajbexG

pre 5 godina

Velika je stvar za sve gradjane Beograda sto ce i u narednom periodu grad voditi vredni i odgovorni ljudi.

GajbexG

pre 5 godina

Beograd i njegovi stanovnici to svakako zasluzuju.

Miljana

pre 5 godina

Sigurno ce vrlo dobro obavljati svoju funkciju, jer zna u sta se upustio...

Vanja

pre 5 godina

Odabrana je prava osoba za ovo radno mesto, tako da ce se snaci u svemu ovome.

beogradjanin

pre 5 godina

Nadam se da ce krenuti od javnog toaleta na stanici Vukov spomenik...

Sladja

pre 5 godina

Svaka cast Beogradu na pravom izboru. Sigurna sam da ce ovaj divni covek opravdati poverenje gradjana, uraditi prave stvari za Beograd i pokazati odgovornost koju pokazuje i na svom primarnom poslu. Beograd je jedna od evropskih prestonica kojoj je metro neophodan, i sa kojim bi se guzva u saobracaju efikasno resila, kao i zagadjenje vazduha u gradu znatno smanjilo.

Izbori 2024

Vesti

Nikolić: Đilasovci sakrili prave fantome u svojim redovima!
Politika

Nikolić: Đilasovci sakrili prave fantome u svojim redovima!

Posle brutalnih laži o 40 000 “fantoma” iz Republike Srpske, o biračkom mestu u Areni koje nije postojalo i mnogih drugih budalaština koje su Đilasovci izmišljali kako bi našli izgovor i opravdanje za poraz na izborima, ali i paravan koji bi im omogućio da ruše nezavisnost i suverenitet naše zemlje, ne samo da se nisu izvinili građanima, nego su sakrili prave fantome, u svojim redovima, saopštila je Milica Nikolić, član Predsedništva Srpske napredne stranke.

28.03.2024

10:10

Nebojša Bakarec: Sramna odluka EU o prijemu "Kosova" u SE!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Sramna odluka EU o prijemu "Kosova" u SE!

EU je donela sramnu i skandaloznu odluku da primi entitet, lažnu državu Kosovo u Savet Evrope, organizaciju koja se bavi zaštitom ljudskih prava i demokratije. Prvo, Kosovo nije međunarodno priznata država. Drugo, Kosovo ne ispunjava osnovne uslove za prijem, koji se tiču ljudskih prava i demokratije. Na Kosovu, Albanci i albanske vlasti masovno krše sva ljudska prava Srba, 25 godina unazad. Od 2000. godine do danas, Albanci su ubili 105 Srba, a Srbi jednog Albanca (policajac Afrim Bunjaku).

28.03.2024

10:03

TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set