• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.06.2018

10:08

VESIĆ U SURČINU otvorio  "Bojčinsko kulturno leto"

Beograd

VESIĆ U SURČINU otvorio "Bojčinsko kulturno leto"

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić otvorio je "Bojčinsko kulturno leto" koje se tradicionalno održava u Surčinu, uz poruku da je važno organizovati kulturno-umetničke manifestacije i u prigradskim opštinama, a ne samo u centru grada

Vesić je najavio da će u Surčinu do kraja ove, a najkasnije proleća naredne godine biti igrane i pozorišne predstave. 
Naime, on je posetiocima objasnio da je na sastanku sa direktorima beogradskih pozorišta napravljen plan po kome će u svakom Domu kulture, sceni i školi u prigradskim opštinama makar dva puta godišnje biti održavane dečije, kao i predstave sa scena pozorišta glavnog grada. 

- To je ono što ćemo raditi već delom ove godine, a od sledeće će biti obaveza - poručio je sinoć Vesić.
Predsednik opštine Surčin Stevan Šuša zahvalio je zameniku gradonačelnika na pomoći u organizovanju manifestacije, ali pre svega i razvoju infrastrukture opštine, a posebno rekonstrukciji puteva u proteklom periodu. 

BEOGRAD DOBIJA MAGISTRALNI POLUPRSTEN od Pančevca preko Autokomande do Mosta na Adi: PROJEKAT VREDAN 70 MILIONA EVRA


Podsetio je da je Vesić manifestaciju "Bojčinsko kulturno leto" otvorio i 2015. godine, kada je surčincima obećao rekonstrukciju puta Jakovo-Boljevac, koji je danas završen. 

Vesić je rekao da je rekonstrukcija te, kao i ostalih saobraćajnica u Surčinu, za gradsku vlast bila izuzetno važna, zbog čega je u obnovu puteva na teritoriji te opštine uloženo pet miliona evra u protekle četiri godine.
Predsednik opštine Surčin poručio je da će opština, pored leta, uskoro kulturno-umetničkim programom obeležiti i ostala godišnja doba. 

- U narednom periodu imaćemo i raspevane jeseni, koncertne zime, poetska proleća… Zato je u toku rekonstrukcija i izgradnja tri doma kulture na teritoriji opštine, a posebno je važan teatar koji će biti u zgradi Gradske opštine Sučin - rekao je Šuša i dodao da svega toga ne bi bilo bez ravnomernog razvoja svih opština. 

Ovogodišnja manifestacija u Bojčinskoj šumi, koja predstavlja zaštićeno prirodno dobro, biće održana tokom juna, jula i avgusta meseca, sa raznovrsnim programom za najrazličitije ukuse publike.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set