• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.06.2018

15:04

GARAŽA "OBILIĆEV VENAC" - prva zelena garaža u Evropi!

Beograd

GARAŽA "OBILIĆEV VENAC" - prva zelena garaža u Evropi!

Podeli vest

Garaža "Obilićev venac" u Beogradu dobila je Parksmart sertifikat čime je postala prva "zelena garaža" u Evropi, a tim povodom danas je na petom nivou te garaže postavljeno zvanično obeležje tog sertifikata - Parksmart plaketa

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan je rekao da je na ovaj način Srbija pokazala da u dobrim, pametnim i pozitivnim stvarima može da bude prva u Evropi.

- Ovo je prva garaža u Evropi koja je dobila ovu vrstu sertifikata. Beograd već godinama pokazuje izuzetnu ekološku odgovornost, a za to ima mnogo primera...ovo nije pitanje toga da li ćete biti prvi u Evropi i da li ćete dobiti sertifikat, ovo je pitanje toga da Beograd postaje energetski efikasan grad - istakao je ministar.

On je naglasio da životna sredina nije pitanje troška već pitanje ulaganja u budućnost, a onima koji misle da je ekologija trošak poručio da će biti hiljade radnih mesta u oblasti životne sredine.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je podsetio da je u julu prošle godine otvorena rekonstruisana garaža "Obilićev venac" i da je tada rečeno da je to najmodernija garaža u ovom delu Evrope.

- Za skoro godinu dana korišćenja ove garaže, pokazalo se da je građani zaista puno koriste i da je sve ono što smo radili prilikom njene rekonstrukcije imalo smisla - rekao je Vesić i naveo da garaža sada ima 804 parking mesta, solarne panele, punjače za vozila na električni pogon...

Beograd.rs

On je istakao da je ekologija, između ostalog, važna jer je to jedna progresivna grana industrije.

- Verujem da ćemo u budućnosti moći da zaposlimo mnogo više ljudi u ekologiji - rekao je Vesić i podsetio da je grad Beograd već nabavio prvih pet elektroautobusa, a da je u planu da se u naredne četiri godine nabavi 220 autobusa, od čega će 80 biti elektroautobusi.

Beograd.rs


On je naveo da je Beograd grad budućnosti u kome treba da se razvijaju nove tehnologije, kreativne industrije, startapovi.

- Beograd treba da bude grad u kome će se poštovati i štititi životna sredina, a ovo je jedan od koraka ka tome - dodao je Vesić.

Direktor JKP "Parking servis" Andrija Čupković je rekao da je pre pet godina, kada je stupio na tu funkciju, garaža "Obilićev venac" po preporuci Građevinskog fakulteta trebalo da bude zatvorena zato što je, kako je dodao, bila devastirana i u veoma lošem stanju.

- Učinili smo da ova garaža dobije ovaj sertifikat koji je nama veoma važan - dodao je on.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MILORAD KOVACEVIC

pre 5 godina

LEPO- ALI DOK SA JEDNE STRANE OTVARAJU ZELENE GARAZE SA DRUGE STRANE U CENTRU GRADA NA LOKACIJI "VUKOV SPOMENIK"- PODZEMNA GARAZA SA DVA PODZEMNA NIVOA STEPENISTA PUNA GOVANA,PISACINE,KURTONA I DRUGIH REKVIZITA KOJE COVEK KORA DA ZAOBILAZI ,DRUGIMA RECIMA OD SMRADA I GADOSTI SE NE MOZE ZIVETI- OPASNOT DA SE UGUSITE JE OZBILJNA, A DA SE POKLIZNETE SA "NESAGLEDIVIM" POSLEDICAMA PO ZDRAVLJE I VAS "IMIDZ" , VISE NEGO REALNA- SVE TO TAKODJE PRIPADA GRDASKOJ ZONI.. DAKLE GRADU- I STA SAD? = SRAMOTA DO GRLA (GOVANA)

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set