• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.07.2018

13:15

VESIĆ primio učesnike trke "Onelife Rally"

Beograd

VESIĆ primio učesnike trke "Onelife Rally"

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić primio je danas u Starom Dvoru učesnike karavana prijateljstva "Onelife rally" koji je krenuo iz Venecije ka konačnoj destinaciji rumunskom gradu Mamaja

Reč je o karavanu koji ima humanitarni karakter i sav novac biće doniran za obolele od raka u Makedoniji.

- Za nas u Beogradu je veliko zadovojlstvo da učestvujemo u humanitarnim akcijama koje spajaju evropske zemlje. Ovo je jedna od lepih humanitarnih akcija koja promoviše automobilizam, koja spaja Italiju, Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Mađarsku, Rumuniju i ovo je na neki način dokaz da smo mi evropska zemlja, kandidat za članstvo u EU i da zajedno sa zemljama članicama EU radimo ovako zajedničke projekte - rekao je Vesić.

On je rekao da je dobra svaka humanitarna akcija koja ima za cilj da spaja ljude u regionu i dodao da će učesnici karavana prijateljstva novac koji prikupe donirati za obolele od raka u Makedoniji, te da će Grad rado u tome učestvovati.

- Verujemo da svaka akcija u kojoj širimo međusobne dobre vibracije je dobra i mi ćemo u tome uvek učestvovati - rekao je Vesić.

Kada je u pitanju automobilizam, dodao je on, Beograd ima dugu tradiciju.

Informer

Kako je rekao, 6. septembra 1939. godine održana je trka formule 1 u Beogradu i to je bila jedina takva trka koja je održana za vreme Drugog svetskog rata.

- Mi smo obnovili tu trku pre dve godine i sada se borimo za to da uđemo u FIA kalendar da postanemo klasik trka i da onda kolekcionari koji imaju bolide iz svih vremena dolaze ovde da voze tu trku - dodao je Vesić.

Organizator karavana prijateljstva "Onelife rally" Nik Papić je rekao da je prošle godine u tom karavanu bilo 15 automobila, a da ih sada ima 40.

- Zahvalan sam Gradu što smo parkirali automobile u centru grada, jer ovaj događaj je interesantan za sve ljude koji žive u Beogradu pošto mogu da na jednom mestu vide sve te automobile koji se inace ne mogu videti po zemljama bivše Jugoslavije - rekao je Papić.

Nakon prijema učesnici relija sa svojim automobilima krenuli sa platoa ispred Skupštine grada ka Budimpešti, a konačna destinacija im je Mamaja u Rumuniji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set