• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink.rs/informer.rs

04.07.2018

11:39

(VIDEO) VESIĆ NA PINKU: Počinje prava sezona radova i rekonstrukcija!

Beograd

(VIDEO) VESIĆ NA PINKU: Počinje prava sezona radova i rekonstrukcija!

Podeli vest

Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda rekao je gostujući na TV Pink da se leto koristi za velike radove i rekonstrukciju brojnih ulica glavnog grada

- Rekonstrukcije velikih ulica pokušavamo da radimo tokom letnjih meseci, kada ima manje saobraćaja, kada jedan deo Beograđana odlazi na odmore, kada škole ne rade. Tako da sada počinje prava sezona radova. Mogu da najavim da 10. jula počinjemo sa rekonstrukcijom Svetogorske ulice, od Takovske do Kondine ulice, čim završimo tu ulicu, odmah ulazimo u rekonstrukciju Takovske, ali donji deo, od 27. marta do Jaše Prodanovića, a onda ćemo gornji deo raditi sledeće godine - naveo je Vesić.

On je dodao da će se radovi u Takovskoj završiti do 3. septembra, kao i da će se od 20. jula krenuti u rekonstrukciju ulice kneginje Zorke.

- Radimo celu ulicu tokom avgusta meseca. U petak 6. juna će biti pušten u saobraćaj Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića, što je čak 22 dana ranije nego što je bilo planirano. Bulevar Oslobođenja, drugi deo koji se radi, biće završen do 2. septembra. Noćas smo uspeli da pustimo u rad Smederevac, to je put koji povezuje centar Grocke i Smederevo - kazao je Vesić.

Najavio je da će u petak u Direkciji za građevinsko zemljište biti potpisana odluka o izboru za najpovoljnijeg izvođača za rekonstrukciju Trga Republike, a 15. jula, kaže, biće izdata građevinska dozvola.

- Radovi na Trgu Republike počinju u prvoj nedelji avgusta - istakao je Vesić.

Kako kaže, Glavna železnička stanica će postati Muzej istorije Srbije, sa akcentom na srednjovekovnu Srbiju.

- To je jedan od projekata koje radimo kada su u pitanju muzeji. Za Vidovdan smo otvorili Narodni muzej, prošle godine smo otvorili Muzej Savremene umetnosti. Gde su peroni železničke stanice predviđena je art galerija - naveo je Vesić.

pink.rs

On dodaje da će biti rekonstruisan i Savski trg, od novca koji daju investitori Beograda na vodi.

- On će biti uređen kao kružni trg, po obodima će ići tramvaji i tu će u centru trga, sledeće godine, 28. juna biti postavljen spomenik Stefanu Nemanji, osnivaču srpske države - najavio je Vesić.

On je podsetio da Beograd dobija nov bulevar koji se gradi u sklopu projekta "Beograd na vodi" i koji je odlukom Skupštine Beograda poneo ime nekadašnjeg američkog predsednika Vudroa Vilsona.

Vesić je najavio da bi bulevar trebalo da bude završen u martu sledeće godine.

- Na taj način, ovaj potez će se povezati sa Bulevarom vojvode Mišića, tačnije sa budućim kružnim tokom koji će tu biti izgrađen. Paralelno sa Savskom ulicom, bulevarom će moći da se izađe na Karađorđevu ulicu - precizirao je Vesić.

To će istovremeno biti alternativa za vozače, dodao je on, dok se bude radio Savski trg, jer će Savska ulica biti delimično zatvorena.

- Bulevar će biti najveći u Beogradu, sa šest traka, dve biciklističke staze, drvoredima. Bićemo svi ponosni kako će on izgledati - ocenio je Vesić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sale

pre 5 godina

Lepo je videti da novo rukovodstvo ima toliku želju za radom.

Predrag

pre 5 godina

Vazno je da Beograd nastavi da se uredjuje kao do sada.

sara

pre 5 godina

Letnji period je najbolje odabran za radove,dobro organizovan rad .

Nikolina

pre 5 godina

Ovo je dokaz da je gradska vlast ozbiljno prihvatila svoje obaveze.

sara

pre 5 godina

Ovo je cist dokaz da dobro organizovani ljudi,pritom sposobni,vredni i posteni dovode do uspeha.

sara

pre 5 godina

Svaka cast na organizaciji i brizi gradjana koji ce u toku radova biti u saobracaju.

Miloš

pre 5 godina

Vesić i Radojičić na pravi način vode Beograd, građevinski radovi su u toku u svim mestima, gradi se i unapređuje grad na svim nivoima!

Sale

pre 5 godina

Ni jedna gradska vlast nije gradila Beograd kao ova,opravdavaju poverenje gradjana

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav
Politika

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav

Ambasador Ruske federacije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je večeras da bi Rezolucija o Srebrenici mogla da otvori "Pandorinu kutiju", ali i da je veoma važno što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio prisutan danas na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj se raspravljalo o šestomesečnom izveštaju Unmika o situaciji na Kosovu i Metohiji.

22.04.2024

23:44

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set