• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.07.2018

12:37

VESIĆ O ĐILASU: Politički stav je jedno, bahatost sasvim drugo!

Beograd

VESIĆ O ĐILASU: Politički stav je jedno, bahatost sasvim drugo!

Podeli vest

Lider Saveza za Srbiju Dragan Ðilas izjavio je da je besmislena i sramna odluka o imenovanju proslavljenog košarkaša Partizana i reprezentacije Jugoslavije Gorana Grbovića za direktora Štark Arene, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić ukazuje da je politički stav jedno, a bahatost, osionost i nepoštovanje ljudi, kakvo je Ðilas i ovim pokazao, nesto sasvim drugo

- Ima li šta normalnije od toga da na čelo Štark arene dođe uspešni sportista? Ðilas se usuđuje da pita kakvo on ima radno iskustvo? Pa kakvo je Ðilas imao radno iskustvo kada je postao državni funkcioner, ako se izuzme 15 minuta boravka u nekom kafiću ili restoranu - zapitao je Vesić.

Da li Ðilas smatra, pita Vesić, da je radno iskustvo u njegovom slučaju to što je dok je bio Tadićev direktor Narodne kancelarije, ministar i gradonačelnik zaradio 25 miliona evra i to što su njegove firme 2004. godine samo za godini dana u odnosu na 2003. godinu uvećale prihod za 11.325 odsto!?

On navodi da se to koliko je Ðilas iskusan videlo kada je smenjen sa mesta gradonačelnika i tada prešao na radno mesto “koordinatora za humanitarne aktivnosti” u jednu od svojih mnogobrojnih firmi.

Ðilas u izjavi pominje “vlasnika pečenjare” koji je direktor EPS.

- Hajde da ostavimo po strani to što nije tačno, ali taj ''vlasnik pečenjare'' je obrazovaniji od Ðilasa. I EPS ima bar 10 puta bolje poslovne rezultate, nego u vreme kada je Ðilas vladao ovom zemljom - naglasio je Vesić.

Zamenik gradonačelnika kaže da Ðilasa treba da je sramota što vređa ljude na takav način.

- Mi nikada nećemo reći da je Ðilas prodavao žvake. Ali ćemo itekako da govorimo o tome da je ostavio 1,2 milijardi evra duga Beogradu i da je taj ''veliki stručnjak'' dugovao pare i trudnicima, i porodiljama, i penzionerima, i korisnicima socijalne pomoći. Svima je bilo gore kada je Ðilas vladao, ali njemu je bilo mnogo bolje. To se vidi po imovinskoj karti koju je prijavio - naveo je Vesić.

On kaže da Ðilas misli da su svi zaboravili kako je u vreme dok je bio gradonačelnik za direktora Tašmajdana postavljao lične sekretare Borisa Tadića bez dana radnog iskustva.

- To je bilo očigledno smisleno. Ako ćemo o besmislu, pa bilo je besmisleno da Ðilas kao političar bude na čelu Košarkaškog saveza Srbije, gde je mesto sportisti. Ali Ðilasu je to smisleno. Danas je na čelu Košarkaškog saveza legenda naše košarke Predrag Danilović. U tome je razlika između Ðilasa i nas - naglasio je Vesić.

Razlika između nas, ističe on, ogleda se u odnosu prema ljudima.

Vesić podseća da Aleksandar Vučić, kao ni njegovi saradnici, nikada nije rekao ružnu reč za Dušana Ivkovića kada je javno istupao kao naš politički protivnik.

- Poštovali smo njegovo pravo na politički stav, kao i sve što je uradio za srpsku i svetsku košarku. A Ðilas vređa Grbovića koji je bio reprezentativac Jugoslavije u košarci, veliki košarkaš i legenda Partizana samo zato što je njegov politički protivnik. Treba da ga je sramota i ako ima obraza izviniće se Grboviću - zaključio je Vesić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
branko1

pre 5 godina

Vesiću ,ja se potpuno slažem sa tobom da je Đilas lopurda I belosvetska bitanga I kriminalac.Sve što si rekao o njegovim pljačkama je ok .Ja se samo pitam,ako je to sve tačno,zašto državni organi "cute"i ne preduzimaju ništa.Zato predlažem da, ili pokrenete postupke protiv Đilasa I svih lopurdi sličnih njemu,ili da prestanete da ga titulirate da je jedan od najvećih lopurdi izašlih iz Đinđićeve kujne .Ima sličnih njema na stotine ,Pajtić,Đelić,Dinkić,Labus,Živković,Jovanović,Petrović ,........I ni jednom od njih ne fali ni dlaka sa glave.Zašto im ništa ne fali neka odgovore državni organi I DRŽAVA koja na sve to ne reaguje

milamila

pre 5 godina

Oni sebi daju za pravo da se pitaju oko radnog iskustva i stručnosti, bolje da ćute !!

Nandor

pre 5 godina

Đilas je više puta pokazao da bik bez presedana!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set