• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

05.07.2018

17:45

VESIĆ: Izmiriti dug Direkciji za građevinsko zemljište!

Beograd

VESIĆ: Izmiriti dug Direkciji za građevinsko zemljište!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić pozvao je danas sve dužnike Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda da iskoriste pogodnosti koje im nudi reprogram i izmire svoje zaostale obaveze prema Gradu Beogradu

- Odluka Skupštine grada Beograda o reprogramu obaveza dužnicima za obaveze koje su nastale do 2014. godine stupila je na snagu. Pozivam sve dužnike Direkcije čije su obaveze nastale u ovom periodu, a protiv kojih još uvek nije doneta pravosnažna sudska odluka, ali i one protiv kojih postoje pravosnažne sudske presude ili sa kojima je postignuto sudsko poravnanje da iskorite uslove koje im daje reprogram i ispune obaveze prema Gradu Beogradu - poručio je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je naveo da dužnici protiv kojih nije doneta pravosnažna sudska odluka imaju mogućnost da obaveze plate u jednokratnom plaćanju 50 odsto glavnog duga, čime bi dužnik stekao pravo na otpis drugih 50 odsto glavnog duga, ali i kamate, s tim što bi morao da izmiri troškove sudskog postupka, saopštio je Beoinfo.

- Oni protiv kojih je doneta pravosnažna sudska odluka ili su postignuta sudska poravnanja sa Direkcijom, imali bi mogućnost da jednokratno plate 50 odsto glavnog duga sa kamatom na taj iznos, dok bi drugih 50 procenata sa pripadajućom kamatom bilo otpisano, a ostala bi obaveza dužnika da izmiri sudske troškove i troškove izvršenja - istakao je Vesić.

On je kazao da reprogram traje do 31. decembra.

Prema njegovim rečima, dužnici koji žele da iskorite pogodnosti koje nudi reprogram moraju da podnesu zahtev, zaključe ugovor sa Direkcijom i izvrše jednokratno plaćanje u roku od 15 dana.

Dužnici koji vode sudske sporove protiv Direkcije, imaju obavezu da povuku ili se odreknu svojih tužbenih zahteva, poručio je zamenik gradonačelnika.

On je precizirao da dospela potraživanja Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, koja iznose oko 14 milijardi dinara, od čega se na glavni dug odnosi oko 60 odsto a na kamatu 40 odsto.

Analizom dospelih obaveza na ime naknade i preračunavanjem u doprinose, dolazi se do zaključka da bi predloženim načinom izmirenja dospelih obaveza, Grad ostvario više prihoda kroz uslove reprograma nego što bi za istu površinu objekata bio naplaćen doprinos, pod uslovom da se vrši jednokratno plaćanje i ostvaruje pravo na poput od 30, odnosno 40 odsto, naveo je Vesić.

Zamenik gradonačelnika pozvao je sve dužnike Direkcije da iskorite pogodnosti koje nudi reprogram, podnesu zahteve Direkciji, plate svoje obaveze i tako legalizuju svoje poslovanje.

VESIĆ: Za zamenu vodovodnih cevi na Karaburmi 53 miliona dinara




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
marijana

pre 5 godina

Odlicne pogodnosti koje je doneo grad Beograd da bi se izmirila dugovanja prema Direkciji za gradjevinsko zemljiste.

Goran

pre 5 godina

Dugovi koji su napravljeni se moraju izmiriti, zašto ne iskoristiti šansu sada kada može reprogram da se napravi.

Vesna

pre 5 godina

Dug je dug i neko ga je napravio, tako da se mora platiti.

marko

pre 5 godina

Reprogram je najbolje resenje za isplatu duga, na ovaj nacin ce se otplatiti kompletan dug direkciji.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set