• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.07.2018

10:40

VESIĆ: Beograd na vodi nisu samo stanovi!

Beograd

VESIĆ: Beograd na vodi nisu samo stanovi!

Podeli vest

U poslednje tri godine ne postoji napadaniji niti osporovaniji projekat u Evropi od "Beograda na vodi", navodi zamenik gradonačelnika Goran Vesić

Povodom završetka prve faze projekta i završetka prve stambene kule, Goran Vesić je rekao za RTS, da je taj projekat pokrenuo građevinsku industriju Srbije, da na njemu svakodnevno radi 1.400 do 1.500 radnika, kao i da kada bude završen u njemu će biti 6.000 stanova, a u zgradama će raditi desetine hiljada ljudi.

Prema njegovim rečima, projekat "Beograd na vodi" nije samo izgradnja stanova već se menja čitav prostor, jer se obnavlja i sređuje čitav taj deo grada.

- Projekat mnogo brže napreduje, a sam projekat zavisi od interesovanja tržišta koje je veliko, Beograd na vodi nisu samo stanovi, to je potpouna promena tog dela grada, postaje novi centar grada - istakao je Vesić.

Dodao je i da Beograd postaje atraktivno mesto i grad u koji je moguće investirati 3,5 milijarde evra i mesto gde investitori vide da postoji snažna politička volja, pre svega predsednika Srbije Aleksandra Vučića i vlade, da ć se se sprovesti svaki projekat važan za grad.

Govoreći o projektima u gradu, zamenik gradonačelnika je rekao da se u ovom trenutku sređuju Svetogorska i Takovska ulica, u toku je rekonstrukcija ulice kneginje Zorke od Bulevara do Makenzijeve, a od 1. avgusta počinje sređivanje Trga Republike.

- Jednostavno Beograd je grad u kome je potrebno mnogo toga promeniti, a mi se trudimo da radimo planski, ne možemo sve odjednom, ali se trudimo da svake godine uradimo delove po delove grada. Većina radova će biti gotova do 1. septembra, a Balkanska do 15.oktobra - rekao je Vesić.

Za sledeću godinu je najavio sređivanje bulevara kneza Miloša, kao i rekonstrukciju ulica 27. marta, kraljice Marije, cara Dušana od Ruzveltove do Kalemegdana.

- Trg republike će biti završen u oktobru sledeće godine, ulazimo u rekonstrukciju Vasine ulice koja će biti pretvorena u pešačku zonu, počeće izgradnja garaže na Studentskom trgu. Grad će postati uređen i sređen - zaključio je zamenik gradonačelnika.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ivana

pre 5 godina

Naravno da nisu samo stanovi. To je buduce turisticko mesto i pravi raj za oci

Sneza

pre 5 godina

Beograd na vodi je mnogo vise od stanova, mnogo vrednih ljudi je radilo na ovom projektu, on je od velikog znacaja za nasu buducnost

hanzaplast

pre 5 godina

Verujem da su i najveci skeptici sad malo progledali i uvideli da je ovoj vlasti samo potrebno poverenje i vreme, a da ce gradjani za uzvrat dobiti obecanja koja je vlada iznosila tokom ovih godina. Projekat Beograd na vodi je jedan od tih projekata koji zahteva mnogo vvremena, podrske i strpljenja.

Kaja

pre 5 godina

Beograd na vodi je jedan sjajan kompleks koji je urbanisticki obogatio nasu prestonicu!

Zara

pre 5 godina

Grad će postati uređen i sređen...Sjano! Beograd ce postati metropola!

Lili

pre 5 godina

Ovaj sajan projekat je mnogo dao Beogradu i nastavice da daje kad bude gotova kompletna infrastruktura i kad sve legne na svoje mesto.

Nena NS

pre 5 godina

Beograd na vodi je više od stanova...Beograd se diže na viši nivo s ovim projektom!

Miloš

pre 5 godina

Beograd na vodi je projekat koji predstavlja osnovu za budućnost, razvija grad i nalazi posao za veliki broj ljudi. SNS na pravi način vodi Beograd i Srbiju!

Fudbaler

pre 5 godina

Projekat mnogo brže napreduje, a sam projekat zavisi od interesovanja tržišta koje je veliko, Beograd na vodi nisu samo stanovi, to je potpouna promena tog dela grada, postaje novi centar grada. Grad Beograd postaje vele centar i grad 21 veka. Svakako je od velike važnosti da Srbija bude ekonomski jaka i stabilna država.

zeljko

pre 5 godina

Beograd na vodi je postao srce Beograda i srce Srbije. Privuci ce mnogo paznje turista.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set