• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

17.07.2018

14:19

(FOTO) LITIJA I PRIJEM U SKUPŠTINI GRADA povodom stogodišnjice smrti ruskog imperatora cara Nikolaja Drugog Romanova

Beograd

(FOTO) LITIJA I PRIJEM U SKUPŠTINI GRADA povodom stogodišnjice smrti ruskog imperatora cara Nikolaja Drugog Romanova

Podeli vest

Svečani prijem povodom obeležavanja stogodišnjice smrti ruskog imperatora cara Nikolaja Drugog Romanova organizovan je danas u Skupštini grada Beograda u prisustvu domaćina gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića

Na prijemu, kojem je prisustvovao i patrijarh srpski Irinej, gradonačelnik Radojičić je rekao da se na današnji dan sa uvažavanjem svi sećaju poslednjeg ruskog cara Nikolaja Drugog Romanova i njegove porodice, koja je pomagala srpskoj vojsci u Drugom svetskom ratu.

- Odajemo mu poštu uz poruku da Srbija nikada neće zaboraviti njegov značaj za našu istoriju. Sto godina od smrti porodice Romanov podseća nas koliko daleko u istoriju seže naše prijateljstvo i savezništvo sa Rusijom - rekao je Radojičić.

Tanjug


O naklonosti koju je pokazivao prema Srbiji svedoče brojni zapisi, istakao je Radojičić i dodao da je u znak zahvalnosti Nikolaju Drugom Romanovu u Ulici Kralja Milana podignut spomenik 2014. godine i da je ulica u srcu prestonice nazvana po njemu.

- Rusko-srpska saradnja u Beogradu unapređena je i rekonstrukcijom platoa ispred crkve Svetog Marka i Svete Trojice. Ovaj plato predstavlja još jedno mesto susreta Beograđana - rekao je Radojičić.

Tanjug


Obeležavanje stogodišnjice stradanja porodice Romanov počelo je ranije danas liturgijom u ruskoj Crkvi na Tašmajdanu koju je služio patrijarh srpski Irinej, a potom je litija prošla gradskim ulicama do spomenika caru Nikolaju Drugom.

U Rektoratu sutra će biti održan okrugli sto posvećen porodici Romanov i caru Nikolaju Drugom.

Tanjug





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
raska

pre 5 godina

Romanovi nisu pobijeni kao sto smo ucili u istoriji. On je umro prirodnom smrcu u Srbiji.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set