• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.07.2018

18:41

(FOTO) VESIĆ: Završetak Obilaznice jedan od najvećih prioriteta

Beograd

(FOTO) VESIĆ: Završetak Obilaznice jedan od najvećih prioriteta

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je danas da je izgradnja Obilaznice za Beograd krucijalna, jer će se na taj način sav saobraćaj koji dolazi iz pravca Mađarske i Hrvatske, a ide prema Crnoj Gori i Makedoniji, preusmeriti van Beograda

Vesić je za RTS naveo da će se tako rasteretiti deo auto-puta koji prolazi kroz grad i dodao da je deo obilaznice od Batajnice do Dobanovaca završen, kao i deo na potezu od Dobanovaca do Ostružnice.

Kako kaže, trenutno se radi na izgradnji dve petlje, na Petlovom brdu i kod Orlovače.

- Radovi na Avalskom putu su gotovi i sada se radi od Avalskog puta do Bubanj potoka. U planu je da se Obilaznica, nakon završetka radova do Bubanj potoka, produži prema Pančevu, za šta će biti potrebno da se izgradi veliki drumsko-železnički most kod Vinče. Kada svi ti radovi budu gotovi, Pančevo će biti uključeno u Obilaznicu oko Beograda - rekao je Vesić.

Dodaje, da Grad Beograd radi na izgradnji još dve obilaznice od kojih je jedna spoljna magistralna tangenta koja bi trebalo da poveže tri ulazna pravca u Grad - auto put E75, Smederevski put odnosno Bulevar kralja Aleksandra i Pančevački put.

VESIĆTanjug

VESIĆ

- Tu će biti i novi most kod Ade Huje preko Dunava, čiju izgradnju počinjemo 2020. godine. Unutrašnji magistralni prsten bi trebalo da poveže Pančevački most sa Novim Beogradom, preko Čukarice, koristeći Most na Adi. U sklopu tih radova planirana je i izgradnja tunela ispod Topčidera koji će izlaziti na Autokomandu, a od tog dela grada će kao mini auto-put ići ka Pančevačkom mostu - rekao je Vesić.

Ističe da će, kada te tri saobraćajnice budu gotove, moći da se kaže da Beograd ima uređen saobraćaj i da stanovnici Beograda mogu lako i brzo da stižu do određenih delova grada bez ulaska u centar.

Zamenik gradonačelnika je naglasio da će se na taj način u potpunosti eliminisati tranzitni saobraćaj, gužve će biti smanjene, a auto-put rasterećen, dok će deo auto-puta koji prolazi kroz grad postati gradski bulevar i preći u nadležnost grada. 

(FOTO) VESIĆ: Malo stepenište na Kalemegdanu biće završeno do prvog avgusta!

- Osim Topčiderskog, gradićemo i Gradski tunel koji će povezati Karađorđevu ulicu sa Bulevarom despota Stefana. Taj tunel će počinjati na izlasku novog mosta koji će biti sagrađen umesto sadašnjeg starog tramvajskog mosta, na mestu Autobuske stanice - rekao je Vesić.

On je objasnio da će novi gradski tunel imati šest traka i smanjiće broj automobila u centru grada za 14 odsto. 

- Najvažniji projekti se rade, Vlada Republike Srbije je obezbedila novac i možemo da očekujemo kraj radova na Obilaznici od Ostružničkog mosta do Bubanj potoka do 2021. godine - istakao je Vesić.

Kako kaže, sve je spremno i za raspisivanje tendera za Topčiderski tunel, a u junu sledeće godine počeće izgradnja novog Savskog mosta, kada će biti raspisan i tender za tunel. 

- Očekujemo da će 2020. godine početi izgradnja mosta preko Dunava kod Ade Huje, što je dokaz da su projekti za najvažniji infrastrukturni objekte već pri kraju i preostalo je da se započne sa radovima - zaključio je Vesić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Miloš

pre 5 godina

Obilaznica je još jedan projekat koji unapređuje Beograd. Vesić i Radojičić rade prave stvari za glavni grad!

Obrad

pre 5 godina

Oblaznica jeste svakako jedan od prioriteta Beograda! Ovo bi značajno pomoglo i olakšalo živote ljudima!

Dara

pre 5 godina

Srbija svakog dana napreduje sve vise i vise. Grade se putevi, otvaraju se fabrike. Samo tako nastavite.

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Završpetak obilaznice će u mnogome rasteretiti saobraćaj u centru garda.

Oko

pre 5 godina

To je ono sto falilo, da olaksa zivot u Bg. Grade se putevi, napredujemo u svim poljima.

Danica

pre 5 godina

Putna infrastruktura je od velikog značaja za svaku ekonomiju. Izgradnja obilaznice, ali i puteva u celoj zemlji će dodatno doprineti privlačenju stranih investitora. I životi građana Beograda će biti olakšani, pre svega jer će se eliminisati bespotrebne gužve u gradu.

Luka

pre 5 godina

Za razliku od nekadašnje vlasti Demokratske stranke, ova vlast gradi nove puteve po Beogradu.

Lara

pre 5 godina

Svaki dan neki novi projekti, neke nove fabrike i putevi. Svaka cast na trudu i na uspehu koji vidi i oseca cela Srbija. Ponosni smo gradjani ove zemlje

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set