• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.07.2018

13:47

POČELA IZGRADNJA VODOVODNE MREŽE U OBRENOVCU: Do 2024. sva domaćinstva imaće vodu

Beograd

POČELA IZGRADNJA VODOVODNE MREŽE U OBRENOVCU: Do 2024. sva domaćinstva imaće vodu

Podeli vest

U Obrenovcu su danas počeli radovi na izgradnji vodovodne mreže od Ulice Ðačkog bataljona do naselja Zvečka, a prema rečima zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, vrednost investicije je oko 34 miliona dinara

- Istovremeno raspisujemo novi tender za mrežu koja će ići prema Grabovcu da bismo mogli da krenemo da razvodimo sekundarnu vodovodnu mrežu u sedam mesnih zajednica na teritoriji opštine Obrenovac koje trenutno nemaju vodu - rekao je Vesić novinarima.
Kako je naveo, u pitanju su mesne zajednice Dren, Orašac, Vukićevica, Ljubinić, Trstenica, Brović i Piroman.

Goran VesićTV Pink

Goran Vesić

- Do 2024. godine svih ovih sedam mesnih zajednica će dobiti vodu i tako se radi kada se radi planski - rekao je Vesić.

Kako je dodao, Grad Beograd je u međuvremenu uložio skoro milion evra u revitalizaciju reni bunara na teritoriji Obrenovca.

- Naš cilj je da do 2024. godine sve kuće na teritoriji opštine Obrenovac imaju vodu i da na taj način ispunimo plan da do 2025. godine svako naselje na teritoriji Grada Beograda ima vodu i kanalizaciju - rekao je Vesić.

ASFALTIRANJE PUTA KOJI POVEZUJE VOŽDOVAC, BARAJEVO I SOPOT! Vesić: Ovo je veliko olakšanje za meštane ove tri opštine

On je dodao da za razliku od prethodne gradske vlasti, sadašnja vlast ne laže ljude i ispunjava obećanja. Kao primer naveo da je u prethodnom periodu izgrađeno tri kilometra kanalizacije u naselju Braće Jugović, kao i 3,5 kilometara kanalizacije u naselju Šljivice.

- Kraj će biti kada budemo imali fabriku za preradu otpadnih voda i kada sva kanalizacija koju ima Obrenovac, a koja inače sada ide u Savu, bude prerađivana i kao čista voda išla u Savu. Na taj način više nećemo zagađivati naše reke - rekao je zamenik gradonačelnika Beograda.

Istakao je da je politika sadašnje gradske vlasti da svi građani Beograda, bez obzira da li žive na Terazijama ili 50 kilometara od centra grada, moraju da imaju kanalizaciju, vodu, put, javni prevoz i rasvetu.

- To su osnovne stvari koje svaki građanin Beograda mora da ima - podvukao je Vesić.

Događaju je, između ostalih, prisustvovao i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Sandra Božić čestitala Dan Vojske Srbije
Politika

Sandra Božić čestitala Dan Vojske Srbije

Predsednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Sandra Božić čestitala je danas svim pripadnicima Vojske Srbije 23. april, Dan Vojske Srbije, ističući da Srbija temeljno razvija svoju vojsku kako bi bila sposobna da odgovori na sve izazove.

23.04.2024

12:46

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set