• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/blic.rs

02.08.2018

13:19

VESIĆ O NELEGALNOJ GRADNJI: Odgovaraće investitor i oni koji su to dopustili!

Beograd

VESIĆ O NELEGALNOJ GRADNJI: Odgovaraće investitor i oni koji su to dopustili!

Podeli vest

 Nakon što se u medijima pojavila vest, praćena fotografijom, o nelegalnoj nadgradnji zgrade u Mariborskoj ulici na Zvezdari, zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da će za to odgovarati nelegalni investitor i onaj ko je to dozvolio

- Odmah sam zatražio od gradskog Sekretarijata za inspekcijske poslove da od Opštine Zvezdara pribave informaciju o svemu što se događalo sa tom gradnjom. Šokiran sam onim što sam video i za ovo će neko morati da odgovara. Prvo nelegalni investitor, a potom i oni koju su ovo dopustili - rekao je Vesić.

Vesić je istakao da Grad priprema predlog mera, kada je u pitanju bespravna gradnja. 

- Uzalud se nadaju ovi koji su bespravno gradili da će se menjati Zakon o legalizaciji i da će za smešne pare da legalizuju krivično delo koje su počinili - rekao je Vesić.

Dodao je da će Grad predložiti izmene nekoliko zakona kako bi ubuduće za bespravnu gradnju odgovarao i vlasnik parcele, a ne samo onaj ko gradi, kao i zabranu rada za kompanije koje grade na objektima bez građevinske dozvole, krivičnu odgovornost za odgovorna lica u javnim preduzećima koja bespravne objekte priključe na infrastrukturu, upisivanje tereta u katastru na svaki objekat dok se plate sve obaveze prema državi.

Kako kaže, predlog je i da Grad za svaku bespravnu gradnju veću od 100 kvadrata prijavljuje kao pranje novca, pa će, kaže, oni koji bespravno grade morati da dokazuju poreklo para. 
- Izmenićemo u septembru na Skupštini i neke gradske odluke, među njima i odluku o dozvoljenoj spratnosti za legalizaciju po kojoj su se ponašali pojedini bespravni graditelji kada su zidali svoje objekte, nadajući se novoj legalizaciji, pa da za par desetina hiljada dinara legalizuju otimačinu - naveo je Vesić i dodao da se na tome neće stati.

(FOTO) BEOGRADSKE ULICE U NOVOM RUHU: Rekonstrukcija Svetogorske završena pre roka, počela obnova Takovske

- Treba da bude jasno da oni koji grade bespravno - bespravno kradu novac od države i građana. Ne plaćaju obaveze za građevinsko zemljište iz koje Grad gradi kanalizaciju, vodu, puteve, škole i domove zdravlja i na kraju varaju građane kojima su prodali stanove - rekao je Vesić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
aca

pre 5 godina

Bograd će od sada samo planski da se gradi,a divljoj gradnji neće više biti mesta u Srbiji.

Nina

pre 5 godina

Zna se da se ne sme krsiti pravilo, kad je ovako nesto bitno upitanju, i da ce svakako izaci na videlo...

Jana

pre 5 godina

Slazem se, svakako po zakonu treba da odgovara investitor, kao i oni koji su odobrili zahtevi dali dozvolu.

Amater

pre 5 godina

NEMOGUCE JE A DA SE NEVIDI DA SE U SKORO SVAKOJ ULICI NESTO GRADI,KONTROLISE SE SAMO USKO JEZGRO GRADA.MEDAKOVIC SE IZGRADIO I NOVE ZGRADE USELJENE A INVESTITORI NEMAJU DOZVOLE.VALJDA JE LOGICNO DA SVE STO JE ZIDANO POSLE 2011 BUDE SRUSENO AKO NEMA DOZVOLU A VLAST CEKA USELJENJE I NOVI ZAKON DA BI I OVE ZGRADE BILE LEGALIZOVANE.

Fudbaler

pre 5 godina

Tako i treba, dosta je bilo igranja sa objektima koji ni na šta ne liče. Investitori moraju da odgovaraju.

Ana

pre 5 godina

Svaku gradnju treba legalizovati i na tome treba raditi.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set