• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.08.2018

09:03

KOMŠIJA VEĆ OD ŠEST UJUTRU MOŽE DA BURGIJA! Radovi dozvoljeni od ranog jutra, KAD BUŠILICA UMESTO ALARMA BUDI

Beograd

KOMŠIJA VEĆ OD ŠEST UJUTRU MOŽE DA BURGIJA! Radovi dozvoljeni od ranog jutra, KAD BUŠILICA UMESTO ALARMA BUDI

Podeli vest

Zbog zvuka burgije, bušilice, macole mnogi izgube živce pa se često dešavaju svađe i tuče među komšijama. Do sukoba takođe može da dođe jer majstori počinju da rade već od ranog jutra pa sve do kasno u noć. Stanari smatraju da im remete mir, međutim, to je sve po propisima jer buka može da se pravi od šest ujutru do 22 časa

Pravila i kućni red se prilično razlikuju od grada do grada, pošto propise u ovom domenu donose lokalne samouprave. U Subotici i Nišu majstori radnim danom mogu da počnu sa najrazličitijim poslovima od sedam ujutru, a u Beogradu već od šest.

- Iako je dozvoljeno da se radi od ranog jutra, to na neki način nije moralno. Mnogi tada spavaju jer im radno vreme počinje od devet ujutru tako da bi ljudi trebalo da imaju malo obzira prema komšiluku. Obično se dešava da, ako se neko požali, radnici prestaju sa radom - objašnjava Ljubiša Banovački, predsednik Udruženja profesionalnih upravnika Beograd, piše Blic.

INSPEKTORI NA OVO IMAJU PRAVO: Ko buši u vreme kućnog reda, kazna i do 50.000 dinara!

Za određene radove potrebne su i razne dozvole.

- Najpre morate da se obratite Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove u opštini na kojoj živite i da pritom tačno navedete šta želite da radite. Oni će proceniti da li radovi spadaju u redovno održavanje, da li i na koji način možete da ih izvodite u svom stanu i potom će izdati rešenje - objasnio je sagovornik.

Kućni red i mir mora da se poštuje od 22 časa do šest ujutru, kako i od 13 do 17 časova.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set