• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

16.08.2018

14:01

(FOTO) INSTITUT DEDINJE DOBIO GRAĐEVINSKU DOZVOLU za objekat "Dedinje 2"!

Beograd

(FOTO) INSTITUT DEDINJE DOBIO GRAĐEVINSKU DOZVOLU za objekat "Dedinje 2"!

Podeli vest

 Institut za kardiovaskularne bolesti Dedinje dobio je danas građevinsku dozvolu za izgradnju novog objekta "Dedinje 2", ali i rekonstrukciju postojećeg

Građevinsku dozvolu direktoru Instituta Milovanu Bojiću uručio je gradski menadžer Goran Vesić koji je rekao da građevinska dozvola predviđa dve faze - izgradnju novog objekta od 14.000 kvadrata, ali i kompletnu rekonstrukciju postojećeg objekta od 9.000 kvadrata.
Vesić je rukovodstvu bolnice i zaposlenima obećao i montažnu garažu kako bi konačno bio rešen problem parkiranja u bolničkom krugu. Montažna garaža će biti donacija grada.

Tanjug

- Nije bilo lako izdati građevinsku dozvolu, jer da je bilo lako ovaj objekat na početak izgradnje ne bi čekao 25 godina - rekao je Vesić i dodao da se za građevinsku dozvolu interesovao i predsednik države Aleksandar Vučić, jer mu je važan svaki započeti projekat.

Upitan šta je sa ugostiteljskim objektom koji se nalazi na mestu gde treba da se izgradi Dedinje 2, Vesić je rekao da je i taj problem rešen i da je uklonjen deo objekta koji je mogao da se uklonui, a da je ugostitelj potpisao saglasnost da će ukloniti objekat kada bude krenula izgradnja. 

Tanjug


- Naše procedure su takve da uvek može neko da vas blokira u katastru i da se upiše po pitanju restitucije ili ima nekakav objekat. Mi ćemo morati da ubrazamo procedure kada su u pitanju javni objekti - naglasio je on.

Direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti prof. Milovan Bojić nije mogao da precizira kada će početi građevinski radova jer je, kako je rekao, taj deo posla na Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima.

Tanjug

- Građevinska dozvola ide kod njih u Kancelariju, zatim u Razvojnu banku Evrope gde su već opredeljena sredstva. Potom ide konkurs za izvođača radova koji traje od 60 do 90 dana, odabir ponuđača, a zatim kreću mašine i radovi - objasnio je on.

Govoreći o listama čekanja u toj ustanovi on je rekao da pacijenti danas manje čekaju nego ranije, da za sedam do osam meseci neće biti čekanja kada je u pitanju kardiohirurgija, da nema čekanja na vaskularnu hirurgiju, da liste postoje samo za elektro- fiziološke procedure.

Tanjug

- Gradnjom Dedinja 2 liste čekanja neće biti - rekao je on.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević ukazao je da su obezbeđena velika sredstva za zdravstveni sistem, da je završen KC Niš, da se rekonstruišu mnogi centri.

Tanjug

- U zdravstvo će se uložiti još mnogo novca kako bi građani Srbije imali onakvo zdravstvo kakvo imaju u razvijenim zemljama sveta - naglasio je on.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Darko

pre 5 godina

Tehnicke stvari se brzo zavrsavaju kada se radi o zdravlju gradjana.

Katrin

pre 5 godina

Obnova i izgradnja medicinskih objekata je vrlo važna i zbog toga se ovoj vesti veoma radujem. Zdravlje na prvom mestu.

Miki

pre 5 godina

Sjajno, ciste bolnice,prostranije sobe i najsavremenija oprema su ono sto je potrebno nasim lekarima da pruze svoj maksimum, u svetu je poznato da imamo vrhunske strucnjake u oblasti medicine

Kobi

pre 5 godina

Bice to znacajno za gradjane Srbije a i za medicinske radnike koji ce dobiti zaposlenje.

Dana

pre 5 godina

Ova ustanova zasluzuje rekonstrukciju postojece klinike i izgradnju nove,jer licno sam se uverila koliko su lekari i ostalo osoblje posveceni svom poslu.

Dijana

pre 5 godina

Bravo! Obradovala me ova vest! Samo napred, "Dedinje 2" je pravi potez!

Kaya

pre 5 godina

Nakon dobijanja građevinske dozvole za Dedinje 2, očekujem uskoro da građevinsku dozvolu dobije i Tiršova 2.

Srdjan

pre 5 godina

Svako ulaganje u zdravstvo je za pohvalu. Konacno ce pacijentima i svim medicinskim radnicima biti olaksano lecenje i rad.

Bojana

pre 5 godina

Novi institut ce mnogo znaciti nasim gradjanima i svaka cast gradskoj vlasti na ulozenom trudu za pribavljanje dozvole za izgradnju "Dedinje 2".

Mašnica

pre 5 godina

Izgradnja objekta Dedinje 2 će u velikoj meri pomoći našem zdravstvenom sistemu. Svaka čast.

Mašnica

pre 5 godina

Ulaganje u zdravstvo je neophodno Srbiji. Sve pohvale.

Aca

pre 5 godina

Ulaganje u zdravstvo je veoma bitno za sam kvalitet zivota.

fudbaler

pre 5 godina

Naše procedure su takve da uvek može neko da vas blokira u katastru i da se upiše po pitanju restitucije ili ima nekakav objekat. Mi ćemo morati da ubrazamo procedure kada su u pitanju javni objekti. Dedinje 2 ć e obezbediti adekvantno lečenje naše građane.

Maja

pre 5 godina

Bravo, dugo se čekalo na ovo, konačno neko da uvidi i da ima sluha koliko je to bitno i koliko su trenutni kapaciteti prepunueni, lepa vest, sledeća je Tiršova 2.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set