• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

22.08.2018

17:54

JOŠ 9 DANA ZA REKONSTRUKCIJU PLATOA NA SLAVIJI! Vesić poručio: Rok neće biti ponovo produžen!

Beograd

JOŠ 9 DANA ZA REKONSTRUKCIJU PLATOA NA SLAVIJI! Vesić poručio: Rok neće biti ponovo produžen!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika je podsetio da je plato trebalo da bude završen do 8. avgusta, što se nije desilo, pa je nadzor dao novi rok, do 31. avgusta

- Rok za završetak radova na platou na Slaviji je 31. avgust i on neće biti ponovo produžen, a ukoliko ih izvođač ne bude zavšio do tada, biće mu naplaćena bankarska garancija - izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Zamenik gradonačelnika je podsetio da je plato trebalo da bude završen do 8. avgusta, što se nije desilo, pa je nadzor dao novi rok - do 31. avgusta, koji više neće biti produžavan.

Dodao je da je takvo kašnjenje radova nedopustivo.

- Iščekujem da vidim da li će i kako to biti završeno do 31. avgusta. Čekamo da vidimo šta će se desiti, a pošto neće dobiti priduženje roka, zna se kakve su posledice ugovora. Da sam se ja pitao, odavno bih im naplatio bankarsku garanciju, ali to nije u mojoj nadležnosti i pošujem odluku Sekretarijata za investicije - rekao je Vesić.

Inače, te radove izvodi kompanija MBA, za koju je Vesić rekao da je jedna od najgorih, sa kojim je grad imao probleme.

Naveo je da Grad, po Zakonu o javnim nabavkama, mora da izabere najnižu ponudu, a da je ta kompanija dala najnižu cenu.

Zato smatra da to treba promeniti u Zakonu.

- Nedopustivo je kašnjenje. Uvek je moguće da imate loše dane, nekih vanrednih okolnosti na gradilištu, ali je ovo kašnjenje nedopustivo. Nadam se da ta kompanija više ništa neće raditi u Beogradu raditi, ali ne odlučujem ja o tome, zna se procedura - rekao je Vesić.

Kako je rekao, da li zaslužujete da radite ili ne, pokazuje to kako radite, i tu nema nikakvog ličnog odnosa.

VESIĆ: Onaj ko nelegalno gradi krade od države i vara građane




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set